Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Erzurumlular Derneği yönetimini makamında ağırladı. Erzurumlar Derneği, ziyaretinde geçtiğimiz günlerde CHP'li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Gürses'in Erzurumlular hakkında söylediği sözleri gündeme getirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gökhan, “Kalbi kırılan, gücenen Erzurumlu hemşerilerimden de özür dilerim” ifadelerini kullandı.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Erzurumlular Derneği yönetiminin kendisine yaptığı ziyarette, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Gürses'in yaptığı açıklamaları ‘talihsiz’ olarak nitelendirerek, tüm farklılıklarını zenginlik olarak kabul edip, barış içinde birlikte yaşamın en güzel örneklerinin yaşandığı Çanakkale'de hoş karşılanmadığını, Çanakkale'de yaşayan, havasını soluyan, suyunu içen herkesin Çanakkaleli olduğunu ifade etti.
 
İnsanları şehirlere, dillere, dinlere, mezheplere göre ayırmanın çok tehlikeli ve asla dünya görüşüyle bağdaşmayan bir düşünce olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, "Çanakkale'nin Belediye Başkanı olarak tüm bu süreçten kalbi kırılan, gücenen Erzurumlu hemşerilerimden de özür dilerim" dedi.
 
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gökhan, Dernek Başkanı Salih Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarı dileklerini iletti. Ziyaret, güncel konulara ilişkin sohbet ile son buldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi