58. Uluslararası Troia Festivali kapsamında düzenlenen ‘Anadolu’da Bir Ömür: Fotoğraflarla Manfred Osman Korfmann’ sergisi Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor. Meraklılarının ilgisini cezbeden sergide, Korfmann’ı anmak için çeşitli fotoğraflar sergileniyor.
 
2005 yılında hayatını kaybeden Troia Kazı Heyeti eski başkanı Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann' ı anmak için 58. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi’nde fotoğraf sergisi açıldı.
 
Korfmann’ın, 6 bin kitap ile 10 bin makalesini bağışladığı Korfmann Kütüphanesi,24 Şubat 2007 Cumartesi günü açılış yapmıştı. Çeşitli etkinlikler ile adından söz ettiren kütüphaneye ilgi devam ediyor. Odaklanmayı kolaylaştıran atmosferi ile kitapseverlerin rahat edebileceği bir kütüphane olmasıyla da dikkat çekiyor.
 
KORFMANN’IN 29 FOTOĞRAFI SERGİLENİYOR
Çanakkale-Tübingen-Troia Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Enver Sadık Yılmaz, festival kapsamında düzenlenen bu sergiye, çok kısa sürede hazırlandıklarını söyleyerek, “Troia ’ya yıllarca emek vermiş, Manfred Osman Korfmann’ı anmak için düzenlenmiş bir sergidir. Sergimiz Korfmann’ın Troia ’da yıllarca beraber çalıştığı kişilerle ilgili resimlerinden oluşuyor. Aynı zamanda video gösterimi yapmaktayız. Video gösteriminde kendi sesinden farklı konularda anlatımları gösterilmektedir. Troia Festivali ile sergimiz aynı zamana denk geldi, aslında 11 Ağustos’ta Korfmann’ı kaybettik, onu anmak için sergimizi 9 Ağustos’ta ziyaretçilere açtık. Çok kısa bir sürede hazırlanmak durumunda kaldığımız için şu anda sergimizde 29 fotoğrafımız sergilenmekte ama arşivimizde çok daha fazla fotoğrafımız mevcut. Arşivimiz oldukça zengin, ana fotoğraflarımızı sergilemekteyiz. Fotoğraflar TroiaTübingen Vakfı ve Korfmann Kütüphanesine ait” diyerek herkesi sergiye davet etti.
 
‘Anadolu’da Bir Ömür: Fotoğraflarla Manfred Osman Korfmann’ fotoğraf sergisi 30 Ağustos’a kadar 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilecekler.
 
Gülçin AKIN