‘Sanat Sokakta-6 Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ sergisi 58. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Çanakkale Kent Müzesi’nde açıldı. Kadına şiddete yönelik farkındalık yaratmak amacıyla açılan sergide çarpıcı eserler yer aldı.
 
58. Uluslararası Troia Festivali’nin başlamasıyla birlikte Çanakkalelilerin en çok ilgi gösterdiği sergiler de vatandaşların ziyaret etmesi için şehrin çeşitli noktalarında kuruldu. Çanakkale Kent Müzesi’nde ise Troya temasının yanında, sosyal farkındalığı temel alan bir konu da işlendi. ‘Sanat Sokakta-6 Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ isimli sergide kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddeti anlatan eserler yer aldı.
 
Çanakkale Kent Konseyi Sanat Sokağı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ‘Sanat Sokakta-6 Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ temasıyla açılan sergi 13 Ağustos tarihine ziyaret edilebilecek. Sergide ayrıca kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet konusu işlendi. Sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan sergide çeşitli görseller, tabloların yanı sıra bilgilendirici metinlerde yer alıyor.
 
Sevi Gözay UĞURLU