Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yenice ilçesi Aşağı Çavuş Köyü’ne giden Vali İlhami Aktaş, burada çevre köylerin muhtarları ve köy sakinleri ile bir araya geldi.
 
Aşağı Çavuş Köyü’nde gerçekleşen buluşmaya Aşağı Çavuş Köy Muhtarı İsmail Özkul, Yukarı Çavuş Köy Muhtarı Veli Günay, Örencik Köy Muhtarı Hidayet Çağlayan ve Oğlanalanı Köy Muhtarı Mustafa Seyhan ile köy sakinleri katıldılar. Muhtarlar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, köyün genel durumu ve yapılan alt yapı ile üst yapı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Köy sakinleriyle de tek tek görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, köy sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi. Yapılan görüşmelerinden ardından köy muhtarı ve sakinleri Vali İlhami Aktaş’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. Ardından Vali İlhami Aktaş, Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Aşağı Çavuş Köyü Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Aşağı Çavuş Köyü’nde öğrenim gören ilkokul öğrencilerine temel eğitim verilecek olan kültür merkezinde kütüphane, bilgisayar ve internet de bulunacak.
 
Aşağı Çavuş Köyü’ne yakışır bir kültür merkezi olduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş, yapım aşamalarında emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, Aşağı Çavuş Köyü’ne hayırlı olsun temennisinde bulundu. Gerçekleştirilen açılışın ardından Aşağı Çavuş Köyü’nde bulunan eski sağlık evi binasını da inceleyen Vali İlhami Aktaş, yetkililerden bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş’ın Yenice ilçesi Aşağı Çavuş Köyü ziyaretlerine Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ ve muhtarlar eşlik etti.
 


Kaynak: Haber Merkezi