Koronavirüs sürecinde eğitimden uzak kalan ve evlerinde sınavlara hazırlanan öğrenciler için Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, ‘Bilgi Ocakta Projesini hayata geçirmişti. lise, üniversite ve çeşitli sınav seviyelerine kadar her öğrencinin ihtiyacına uygun, uzman hocalar tarafından MEB ve ÖSYM müfredatına göre hazırlanmış sınava yardımcı sorular sayesinde okulda gördüğün dersleri, Bilgi Ocakta sitesinde  test çözerek pekiştirebilen, eğlenceli deneme yarışmaları sonrasında ödül sahibi olacak öğrenciler, Çanakkale’den de katılım gösterebiliyor. Bilgi Ocakta Projesi ile öğrenen öğrenciler, sınavları da başarı ile geçiyor.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, Online eğitime geçtiğimiz koronavirüs süresinde öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına yardımcı olacak bir  eğitim modülü olan Bilgi Ocakta projesini hayata geçirdi. Öğrenciler bu platformda, eğlence modülü ile dokuz kategoride yüzlerce soruyla kendini test edebilir, genel kültürünü geliştirebilir, günlük, haftalık ve aylık puan tablosuyla arkadaşlarıyla ve Türkiye genelinde kıyasıya rekabete girebilir. Hem yarışan, hem eğlenen, hem de bilgi sahibi olma olasılıklarını sunan Bilgi Ocakta Projesi kapsamında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler de verilecek.  Bilgi Ocakta programında ile  lise, üniversite ve çeşitli sınav seviyelerine kadar her öğrencinin ihtiyacına uygun, uzman hocalar tarafından MEB ve ÖSYM müfredatına göre hazırlanmış sınava yardımcı sorular sayesinde okulda gördüğün dersleri test çözerek pekiştirebilir, doğru ve yanlışlarını test bitiminde anlık olarak kontrol edebilirler.

 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından sınava hazırlanan öğrenciler için hazırlanan Bilgi Ocakta programı hakkında bilgiler veren Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı  Hakan İmamoğlu “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan Bilgi Ocakta, başta Türk gençliği olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin kullanımına sunuldu. Bilgi Ocakta; öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündürdükçe geliştiren içerikleriyle Türk gençliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.   Bilgi Ocakta uygulaması Eğitim ve Eğlence başlıklı iki ana modülden oluşuyor. Eğitim modülünde Liseye Hazırlık, Üniversiteye Hazırlık, KPSS, ALES başlıkları yer alırken Eğlence modülünde ise 9 farklı başlıktan oluşan Genel Kültür, Tarih, Coğrafya, Kültür – Sanat, Müzik, Spor, Edebiyat, Sinema, Dergiler içerikleri bulunuyor. Yetişkinler için tasarlanan içeriklerin yanı sıra çocukların da rahatlıkla ulaşabileceği ve pedagojik gelişimlerine katkıda bulunacak, dört işlem becerisinin geliştirilmesini hedefleyen matematik etkinlikleri, çocuklar için boyama, ülkemiz ve dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 Salgını ve salgından korunma yolları ile ilgili bilgileri eğlendirirken öğreten “Süper Zekâ” oyunu ile çocuklarımız, boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilecekler. Bilgi Ocakta Eğitim Sisteminde Sıra Dışı Bilgiler kategorisinde farklı ve özgün konularda hazırlanan, şaşırtırken öğreten, kullanıcıda merak duygusunu uyandıran kısa bilgiler ile Türk Gençliğinin genel kültürünün gelişmesine katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Tarihte Bugün kategorisinde kullanıcıların tarihte, o gün gerçekleşmiş önemli ve ilginç olayları, yapılan buluşları ve tarihte ilk olma özelliği taşıyan önemli gelişmeler hakkında bilgi edinebilecekleri kısa içerikler yer alıyor” dedi.

Pazar Günü Ödüllü Deneme Sınavı Bar
Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Hakan İMAMOĞLU 23 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen  Ödüllü Çevrimiçi 8. Sınıflar Ücretsiz LGS Deneme Sınavı  ile ilgili şu açıklamalarda bulundu “ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimiz, 23 Mayıs Pazar günü ‘Ödüllü Çevrimiçi 8. Sınıflar Ücretsiz LGS Deneme Sınavı’ yapacağını duyurmuş, ödüllü sınavın aynı zamanda liseye giriş sınavı olan LGS denemesi formatında olacağı vurgulanmıştı.  Yapılan LGS Deneme sınavında 8236 kişilik yoğun bir katılım sağlandı. Bilgi Ocakta 8. Sınıflar Çevrimiçi Ödüllü LGS Deneme Sınavına katılan, emek harcayan ve ter döken tüm öğrenci kardeşlerimizi kutluyorum. Ayrıca sınavda derece yaparak  1. olan Çanakkale'mizin adını duyuran Abdullah Baturalp Şahin kardeşimizi ve  ilk 50'ye girerek ödül almaya hak kazananları canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
 
Haber Merkezi