2008 yılından bu yana imkanı olmayan çocukların okul öncesi eğitim almasına kapı açan ÇABAÇAM’a yeni dönem ön kayıtları başladı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi koordinasyonluğunda, İstanbul ÇABA Derneği, Kepez Belediyesi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM) işbirliğiyle 2008 yılından bu yana çeşitli nedenlerden dolayı okul öncesi eğitimden yararlanamayan ve gelişimleri risk altında olan 4-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik, ücretsiz erken çocukluk eğitimi hizmetleri sunan ÇOMÜ ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM), 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıtlarını almaya başladı.
 
ÇABAÇAM’dan yapılan açıklamaya göre, başvuruların şahsen ÇABAÇAM’a yapılması gerektiği belirtilirken son başvuru tarihinin ise 28 Mayıs Cuma günü olduğu vurgulandı. Başvuru koşulları ise şu şekilde sıralandı;  Çocuğun 2016-2017 doğumlu olması, ailenin düşük gelir düzeyi (Yeşil Kart sahipleri ve Sosyal Güvencesi olmayanlar önceliklidir), ebeveynlerden yalnızca birinin çalışıyor olması, özel ailevi durum (vefat, boşanma vb.).
 
Başvuruda istenen belgeler ise şunlar; çocuğun nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet vesikalık fotoğraf,
ebeveynlerin birer adet vesikalık fotoğrafı, SGK kapsamında ise 2021 yılına ait hizmet dökümü ya da yeşil kartlı olduğunu gösteren belge, SGK kapsamında değil ise sosyal güvencesinin olmadığına dair belge, tapu kaydı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN