Çanakkale Belediyesi, pandemi döneminde su faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için bir sosyal yardımlaşma projesi başlatarak, ‘Askıda Fatura’ uygulamasını devreye soktu. Hayırsever vatandaşlar, Askıda Fatura uygulamasına ait internet sitesine girerek, zor durumda kalmış vatandaşların faturalarını ödeyebilecek.
 
Belediyenin Su İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Destek İşleri Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen Askıda Fatura projesi kapsamında; pandemi döneminde su faturasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara ulaşan belediye, izin verdikleri takdirde uygulamaya yükleyerek, hayırsever vatandaşlar tarafından ödenmesi için aracı oldu. Projenin en önemli noktalarından birinin; borçlu faturanın ve faturayı ödeyenlerin kimliklerinin gizli olması olduğu vurgulandı.
 
Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, “Su İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Destek İşleri Müdürlüğü birlikte bir çalışma yaptılar. Bu çalışmada, bizde isimleri bulunan ihtiyaç sahibi insanların isimlerini çıkardılar ve bu kişilerden su borcu olanları tespit ettiler. Su borcu olanlarla iletişime geçilerek, ‘askıda fatura’ uygulamasından yararlanmayı isteyip istemediklerini sordular. Bu şekilde ödemeye izin verilen faturalar ‘askıya’ çıktı” diyerek anlattı.
 
Mutluay, proje ile ilgili olarak, “Bu fatura sahiplerinin isimleri belirtilmeden, kimlik bilgileri gizlenmek suretiyle ‘askidafatura.canakkale.bel.tr’ internet adresinden oradaki seçenekleri tıklayarak fatura ödemelerini gerçekleştirebilirler. Pandemi döneminde ödeme güçlüğü çeken yurttaşlarımıza, hayırsever yurttaşlarımız tarafından bur borçlar ödenerek destek olunmak istendi. Bu uygulama pandemi dönemi boyunca devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
Fatura ödemek isteyen veya faturasını ödemek isteyen vatandaşlar, yine ilgili internet sitesine giderek oradan başvuru yapabilecekler.
 
Sevi Gözay UĞURLU