Geride bıraktığımız 2020 yılı koronavirüs salgını sebebiyle hem dünya hem de Türkiye için zorlu bir yıl oldu. Mart ayından itibaren ülkemizde görülmeye başlayan vakaların ardından vatandaşlara ‘evde kal’ çağrısı yapılması ile yepyeni bir döneme girildi. Maskenin hayatımıza dahil olmasının ve sosyal mesafeli yaşamayı öğrenmenin yanı sıra, alınan tedbirler sonrasında birçok sektör ekonomik anlamda derinden etkiledi.
 
Türkiye’de pandemi döneminin yanı sıra yaşanan depremler sonrasında can kayıpları tüm ülkeyi hüzne boğdu. 2020 yılının Türkiye’sinde ayrıca İdlib'de 34 askerin şehit olması, Sakarya’daki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlama sonrasında birçok çalışanın hayatını kaybetmesi de bu senenin zorlukları arasında yerini alırken, Çanakkale’nin Gelibolu yarımadasında başlayan ve uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangın da vatandaşları üzen bir başka olay oldu.
 
2020’yi geride bırakırken, pandeminin yıldönümüne yaklaşmışken aşının bulunması da senenin en sevindirici haberi oldu. Türkiye’ye geçtiğimiz günlerde gelen 3 milyon doz aşının ise 14 günlük denetim sürecinin ardından risk gruplarına göre uygulanmaya başlayacağı açıklandı. Birçok uzman, salgının kontrol altına alınması için aşının önemli bir etken olduğunu söylemesinin yanı sıra tünelin sonundaki ışığın göründüğü müjdesini verdi. Geçtiğimiz senelerin ardından bu sene vatandaşlar farklı olarak yeni yıldan sadece sağlık ve normal hayata geri dönüşü istedi. Boğaz Gazetesi olarak, 2021 yılında mutlu ve sevindirici haberler ile vatandaşların karşısında olma temennisi içerisinde, tüm dünyaya ve ülkemize sağlık dileğinde bulunuyoruz.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN