Türkiye Dışişleri ve Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi’nin ilk Merkez İlçe Olağan Kongresi geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale’de düzenlendi.
 
Parion Oteli’nin toplantı salonunda gerçekleşen Çanakkale Merkez İlçe 1.Olağan Kongresi DEVA Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İsmail Acar’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Kongreye, DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, Kurucular Kurulu Üyesi Kadir Köşdere, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel ve partililer katıldı.
 
Koronavirüs sebebiyle sosyal mesafe tedbirlerinin alındığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmaıs ile başladı. Faaliyet raporlarının sunulması ile devam eden programda ayrıca Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kent Konseyi Başkanı Hulusi Evren Kızoğlu’nun katılım sağlayamadıkları için yolladıkları mesajlar gelenler ile paylaşıldı.
 
Kongrede konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı İsmail Acar, İzmir’de gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi ve ardından partinin yeni dönemde nasıl bir çalışma izleyeceği hakkında bilgi verdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU