Çanakkale Barosu’nda lisans eğitimlerinin ardından stajlarını başarıyla tamamlayan avukatlar için cüppe giyme töreni düzenlendi. Mesleği adım atan avukatlar, cüppelerini Baro Başkanı Bülent Şarlan’ın elinden giydi.
 
Çanakkaleli avukatlar, Av. Utku Hadımoğlu, Av. Nisa Aktaş, Av. Büşra Şentürk, Av. Elçin Dönmez, Av. Fatih Aktaş ve Av. Ömer Ramis Bektaş, eğitimlerini ve stajlarını tamamlamasının ardından baroda düzenlenen tören ile cüppelerine ve ruhsatlarına kavuştu. Çanakkale Barosu’nda düzenlenen törene Baro Başkanı Bülent Şarlan, yönetim kurulu üyeleri ve avukatların aileleri katıldı.
 
Törende açıklamada bulunan Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, “Altı yeni kardeşimiz Çanakkale Barosu ailesine katılıyor. Onların da katılımı ile ailemiz günden güne güçleniyor. Güçlü avukatlara camiamızın, ülkemizin, vatandaşlarımızın ihtiyacı var.  Gördüğüm kadarıyla stajlarını yaptılar, engellerden geçtiler ve mesleki ahlak kuralları noktasında deneyim kazandıklarını ve kazandıracaklarını gördük. Onlara avukatlık mesleğinde başarılar diliyorum. Bu süreçte genç avukatlarımıza destek olan ailelerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından avukatlar yeminlerini etti. Baro Başkanı Bülent Şarlan’ın elinden cüppelerini giyen avukatlar, ruhsatlarını aldılar. Törenin ardından avukatlar baro yönetimi ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çekildi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN