Çanakkaleli Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, çocuklara su altını sevdirmek için uzun süredir hayalini kurduğu öykü kitabını çıkarttı.
 
‘Deniz Kızı ve Delfi’ isimli öykü kitabı ile çocuklara denize ve su altına dair merak oluşturmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı isteyen Çanakkaleli Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, ilk kitabının raflarda olmasından dolayı heyecanlı olduğunu söyledi.
 
Kendi sosyal medya hesabından da kitabının kapağını paylaşan Ercümen, duygularını şu şekilde belirtti: “İlk kitabımın tarif edilemez heyecanını sizinle paylaşmak istiyorum Deniz Kızı ve Delfi tüm kitapevlerinde ve online kitapçılarda. Çocukken sualtı dünyasını keşfetmek en büyük hayallerimden biriydi. Acaba bir yunusla yüzmek nasıl bir şeydi? Ya da denizkızları gerçek miydi? Denizde geçirilen onca güzel ‘an' dan sonra, benim gibi mavi tutkunu meraklı ruhlara, biraz sualtı dünyasını, içinde barındırdığı sıra dışı canlıları ve yaşadıkları birtakım maceraları anlatmak istedim. Dilerim bu kitap pek çok çocuğa maviyi korumak için ilham verir. Derin maviden sevgilerle…”
 
Kitabın tanıtım yazısında ise konusu şu şekilde özetlendi: “Deniz kızı Şahika ve minik yunus Delfi’yle heyecan dolu bir macera yaşamaya hazırlanın. Masmavi okyanusun derinliklerinden yunus parklarına uzanan bu macerada sayısız deniz canlısıyla tanışacak ve onların dünyasını daha yakından tanıyacaksınız. UNDP Türkiye Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, bu kitapla çocukları, mavi dünyayı tanıyıp sevmeye ve korumaya davet ediyor. Tüm canlıların uyum içinde yaşadığı, temiz bir dünya için.”
 
Sevi Gözay UĞURLU