Suriye’de görev yapan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ederek şehit düştü. Acı haber sabah erken saatlerde Çanakkale’deki annesine ulaştırıldı. Tuğgeneralin vefatı kentti adeta yasa boğdu. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, Ağustos 2019’da İstanbul Bağcılar’daki 47'nci Tugay Komutanlığı'na atanmıştı.
 
Tuğgeneral Sezgin Erdoğan Suriye’de görev başında kalp krizi geçirerek şehit oldu. Çanakkale merkezindeki Esenler Mahallesinde ikamet eden annesine acı haber Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Cem Okyay ve Çanakkale İl Jandarma Komutanı Tahsin Saruhan verdi. Vali Aktaş ve komutanlar acılı anneye başsağlığı dileklerini iletti. Şehit evinde ambulans ve doktor da hazır bekletilirken, Acı haberi duyan yakınları ve komşular da şehit annesine destek için evin önüne geldi. Çanakkale’deki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı.
 
Milli Savunma Bakanlığından ‘Kahraman Silah Arkadaşımız Tuğgeneral Sezgin Erdoğan Geçirdiği Rahatsızlık Sonucu İdlib’de Şehit Oldu’ başlığıyla yapılan açıklamada; “Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, İdlib harekât bölgesinde 09 Eylül 2020 tarihinde görevi esnasında rahatsızlanmış, derhal hastaneye kaldırılmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.
 
BAKAN AKAR, ŞEHİT ANNESİYLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Diğer yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib harekat bölgesinde görev sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın Çanakkale’de yaşayan annesi Esma Erdoğan'ı telefonla arayarak, başsağlığı dileklerini iletti. Şehit annesini cep telefonundan arayan Bakan Akar kendisiyle bir süre konuşup, acısını paylaştı. Oğlunu en son geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda gördüğünü belirten gözü yaşlı anne Esma Erdoğan Bakan Akar’a taziyelerinden ötürü teşekkür etti.
 
HATAY’DAN ISPARTA’YA SONRA DA ÇANAKKALE’YE
Şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın cenazesi Hatay’da düzenlenen törenin ardından uçakla Isparta’ya gönderildi. Saat 13.25 sıralarında Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na inen uçağı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, askeri erkan ve şehidin ailesi karşıladı. Isparta Adliyesi’nde hakim olarak görev yapan şehidin eşi Emine Erdoğan ayakta durmakta güçlük çekerken, sağlık görevlileri bir an olsun şehidin eşini yalnız bırakmadı. Şehidin eşi Emine Erdoğan, kızları Eylül ve Elifnaz ile kayınvalidesini alan uçak daha sonra Çanakkale’ye hareket etti.
 
Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ederek şehit düşen Tuğgeneral Sezgin Erdoğan naaşını taşıyan uçak daha sonra Çanakkale’ye ulaştı. Burada Vali İlhami Aktaş başta olmak üzere Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Cem Okyay ve Çanakkale İl Jandarma Komutanı Tahsin Saruhan ile Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri yetkililer tarafından karşılanan şehit cenazesi askerlerin omuzlarında taşındı. Tuğgeneral Sezgin Erdoğan bugün cenaze töreni sonrasında son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.
 
Ersan KÜÇÜKKURU