15 Milyonluk dev bir yatırım olan Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Açılış töreni; AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan Kaymakam V. Enbiya Eken, ev sahibi Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman KUZU, ilçe ve belde Belediye Başkanları, AK Parti Çanakkale İl Yönetimi, AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat OKAN ve ilçe yönetimi, İller Bankası Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Çanakkale Çevre İl Müdürlüğü temsilcileri ile çok sayıda dışarıdan gelen konuklar ve Çan Halkının katılımıyla yapıldı.
 
Başkan Kuzu konuşmalarında; “Bugün burada bu güzel açılışı gerçekleştiriyorsak bunu 15 Temmuz gecesi şehit olan kahramanlara borçluyuz. Bu tesisimizi açmakla AK Parti Belediyeciliğinin hizmet anlayışını gözler önüne serdik. Sizin desteğinizle bizler gece gündüz çalışarak en başta şehrimizin alt yapı problemini çözdük. Bugün açılışını yaptığımız bu büyük projemiz ile alt yapı çalışmalarımızı taçlandırıyoruz.” İfadeleriyle bugüne kadar yapılan ve planlanan projelere dikkat çekti.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise; Bizim bir derdimiz var, Çanakkalemize, Çanımıza nasıl hizmet ederiz, nasıl bu makamın hakkını veririz. Aziz Milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuzda o dik duruşları olmasaydı bugün bu yatırımlar ne yapabilirdik, ne de açabilirdik. Her gelişimizde ayrı bir açılış gerçekleştirdiğimiz Çan’da bugün yine çok önemli bir açılış için bir araya geldik. Bu açış vesilesiyle şunun müjdesini verelim sizlere. Dün itibariyle de Kültür Müdürlüğümüze teslim edilen 2 milyon TL sadece Çan’ımızın yıllarıdır özlemle beklediği Kültür Merkezi tamamlanması için ayrıldı.” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi