Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile birlikte 21 ilde uygulanan yüzde 75 tohum desteğinden yararlanan üreticileri ziyaret etti.
 
Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya beraberindeki heyetle, yüzde 75 tohum desteğinden yararlanarak ekim yapan üreticilerin arazisine ziyarette bulundu.  Kuru fasulye dikimi yapan üretici İbrahim Davutlar’ın arazisinde, AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ziraat Odası Meclis Başkanı Necmi Mutlu, Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Sürücü birlikte incelemelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, ürünler hakkında bilgiler alarak yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
 
Başkan Kaya, ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Üretim çok ciddi bir iş, ciddi olduğu kadar da emek ister, mücadele etmek gerek. Bakanlığın bu tarz projelerle üreticiyi destekleyerek üretimi ayakta tutması çok değerli, çok kıymetli. Bu projeyi 21 ilde uyguluyor ve bu 21 ilden bir tanesinin de Çanakkale olması, bölge üreticisi için çok kıymetli. Üretici de çok memnun” dedi. Kaya, 21 ilin her birine farklı bir ürünle destek verildiğini, Çanakkale’ye ise bu ürünlerden kuru fasulye tohumuyla destek verdiğini aktararak, üreticilerin başarılı olması durumunda bu tarzda projelerin ülke genelinde yaygınlaşarak artacağını düşündüğünü söyledi.
 
Kaya, “Her zaman olduğu gibi asıl yük üreticilerin omuzlarında. Pilot üreticilerimiz başarılı olduğunda da diğer üreticilerin de önlerinin açılacak. Bu destekten faydalanan 21 ilden birisinin Çanakkale olduğu için mutluyuz. Çanakkale üreticisine destek olan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi