Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Gezici Kütüphane, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının Mobil Müzesine eşlik etmek amacıyla İskele Meydanı’nda yerini aldı.
 
5 Temmuz tarihine kadar, kütüphaneye üye kaydı oluşturmak, kitap almak ve vermek amacıyla İskele Meydanı’nda bulunan Gezici Kütüphane, vatandaşların hemen ilgisini çekti. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının Mobil Müzesi’nin açılışında yerini alan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Gezici Kütüphane hakkında bilgi aldı.
 
Kütüphane Müdür Yardımcısı Serdar Cangaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı 52 gezici kütüphane hizmet vermektedir. Toplamda 5 bin adet koleksiyonumuz bulunmakta ve belli periyotlarda güncellenmektedir. Gezici Kütüphanemiz merkeze uzak yerleşim yerlerine 15 günde bir belirlenen duraklarda hizmet vermektedir. Bir şoför ve bir uzman personel görev almaktadır. 2018’den bu yana toplam 124 durak ve 500 binden fazla kişiyle etkileşimde bulunmuş halkımızın gönlünde yer etmiştir” dedi.
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise oğlunun da kütüphaneye üye olduğunu belirterek, Külliye Kütüphanesi’ne yaptığı ziyaretteki anıdan bahsetti. İskenderoğlu, Külliye Kütüphanesi ziyaretinde eline gelen ilk kitabın Çanakkale ile ilgili olduğunu söyleyerek, çok şaşırdığını söyleyerek, çalışanlara başarılar diledi.
 
Sevi Gözay UĞURLU