AK Parti Lapseki İl Genel Meclisi Üyesi Halil Özer, ‘İl genel meclis üyeleri siyaset yapıyor’ şeklinde yapılan eleştirilere cevap verdi. Eleştirileri kabul etmeyen Özer, bütün meclis üyelerinin birer partisi olduğunu ve partilerin fikir ve projelerini savunmaktan yana bir sıkıntı görmediğini dile getirerek, “Siyaset yapılacak yeri de yapılmayacak yeri de çok iyi biliyor ve ayırıyoruz. Yaptığımız her işin altında siyasi bir hamle arıyorlar. Ama her zaman doğruyu yapmanın peşinde olduk” şeklinde konuştu.
 
İl genel meclis üyelerine ‘siyaset yapmak’ ile ilgili gelen eleştirilerle ilgili düşüncelerini açıklayan AK Parti Lapseki İl Genel Meclisi Üyesi Halil Özer, açıklamalarda bulundu. Özer, “Ben siyasetçiyim, benim bir partim var. Ben il genel meclis üyesiyim. Benim kimliğime baktığınızda AK Parti il genel meclis üyesiyim. Tabi ki Lapseki’de partimin fikirlerini, partimin projelerini savunacak ilçe başkanımdan sonra en yetkili veya en çok savunacak kişilerden birisiyim diye düşünüyorum, il genel meclis üyesi olarak. O yüzden il genel meclis üyesinin siyaset yapıyor veya belediye meclis üyesinin siyaset yapıyor eleştirilerini kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BEN YAKIŞTIRAMADIM”
Özer, “Tabi ki yerine göre siyasette yapacağız. Bizim partimiz var, il genel meclis üyesinin partisi var. Sadece benim değil, diğer il genel meclis üyelerinin de partisi var. Bağımsız il genel meclis üyemiz yok. Kaldı ki onlarda siyaset yaptılar. Biz partimizin fikirlerini savunacağız. Tabi ki partimizin projelerini savunacağız. Tabi ki belediyemizin, ilçe teşkilatımızın yapmış olduğu işleri, almış olduğu kararları savunacağız. Bunda kötü bir şey olduğunu sanmıyorum. Ama şuna üzülüyorum; bakıyorum siyasetle alakası olmayan, bir siyasi partiye üye bile olmayan kişiler, bize bunu söyleyerek bizden daha fazla siyaset yapıyorlar. Bu işin daha garibi. Tabi ki siyasi partiye üye olanlar da olmayanlar da eyvallah herkese saygımız var. Herkes konuşuyor, konuşacak da ama tekrar söylüyorum; il genel meclis üyelerinin siyaset yapıyor demelerini ben çok yakıştıramadım. Bu süreçte takdir milletimizin. Biz siyaset yapılacak yeri de yapılmayacak yeri de çok iyi biliyor ve ayırıyoruz. Siyaset yapılacak ve yapılmayacak konularda da doğru olan neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman siyasi gözle bakmadık ama ben bakıyorum bazen maalesef yaptığımız her işin altında siyasi bir hamle arıyorlar. Ama her zaman doğruyu yapmanın peşinde olduk. İhtiyaç neyse onu yapma gayreti gösterdik. O yüzden bu eleştiriyi de çok anlamsız buluyorum” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN