Lapseki ilçesinde bulunan Dalyan Mahallesi’nde başlayan doğalgaz çalışmalarını Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
Dalyan Mahallesi’nde başlayan doğalgaz ana hattının çekim çalışmalarını inceleyen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, önümüzdeki kış bu bölgede oturanların doğalgaz ile ısınacaklarını belirtti. Yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, “2018 Kasım ayında Lapseki’ye doğalgaz gelmiş ve o dönem ilçemizin yoğun olduğu bölümlere verilmişti. Şu an ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 75’i doğalgaz kullanıyorlar. Gerçekten doğalgazın çevreye katkısı ve ekonomik olmasıyla çok büyük bir nimet olduğunu hep birlikte gördük. İlçemiz iki kıştır ısınma ihtiyacını doğalgaz ile karşılıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, ben kendi evimde 1,650 TL’ye 135 metre kare evde kış ayını geçirdim. Doğalgaz gerçekten kullananlar için büyük bir nimet” dedi.
 
“ÇALIŞMALARIMIZDA BAŞTA DALYAN BÖLGESİ VAR”
“ilk etapta ilçemizde belirli doğalgaz hattı çekilmişti, başta Dalyan mahallemiz olmak üzere; Gazi Süleyman Paşa Mahallesi, mezarlık altının bazı bölümlerine doğalgaz gitmemişti” diyen Yılmaz, “Şimdi bu seneki çalışmalarımızda başta Dalyan bölgesi var. Bu bölgeden başlamamızın nedeni ise, feribot araç yolunda genişletme ve yeni yol çalışması yapılacağından çalışmalara buradan başladık. Çalışmalarımız hızla devam edecek. Vatandaşlarımızdan daha önce doğalgazın olmadığı bölgelerde talepler alınmıştı. Bu talepler doğrultusunda nerelerden fazla talep olduysa oralara öncelik verilecek” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN