Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kurulmak istenen platform şeklindeki Dijital Gösterim Merkezi'ne Çanakkale Belediyesi’nden izin çıkmaması üzerine ufak çaplı bir kriz yaşandı. Ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olay yerine gelerek konuyla ilgilendi. Gökhan’ın telefonda Vali Orhan Tavlı ile görüşmesinin ardından platform krizi çözüldü.
 
İskele Meydanı’na Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kurulmak istenen 9 metre uzunluğunda 875 metrekarelik platform şeklindeki Dijital Gösterim Merkezi'ne belediyenin izin vermemesinin ardından kısa süreli bir kriz yaşandı. Kurulacak platforma ait malzemeleri taşıyan TIR’ın İskele Meydanı’na yanaşmasının ardından zabıtaların malzemeleri indirmesine müsaade edilmemesi sonrasında olay yerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan geldi.  Gökhan da platformun kurulmasına itiraz edip, TIR’ın dışarıya çıkarılmasını istedi.
 
İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdür Vekili Ali Güzel, İl Anma Komitesi’nin almış olduğu bir karar olduğunu belirterek, “Bununla ilgili olarak biz ilimizin tarihi, kültürel tanıtımının yanında ülkemizdeki diğer yerlerin tanıtımını yapmak amacıyla Çanakkale halkına hizmet maksadıyla buraya Dijital Gösteri Merkezi kurulması kararı alındı. Bununla ilgili olarak sayın valimiz talimat verdi. İl Anma Komitesi bununla ilgili bir karar aldı. Belediyenin bu konuda katılan üyesinin imzası var. Biz buna istinaden bu işlemleri yürütüyoruz. Bunun dışında sayın valimiz talimat verir, başka yer uygun görürse biz oraya gideriz. Ama şu an için biz talimatlar neyse ona göre hareket ediyoruz. Bizim maksadımız Çanakkale halkına hizmet. Biz teknolojinin son imkanlarıyla birlikte gayet güzel, modern bir merkez kuracağız. Belirli bir süre burada kalacak. İstenildiği zaman yine buradan kaldırılacak. Buna belediyemiz niye bu kadar karşı çıkıyor anlamış değilim. Ben devlet memuruyum. Bana verilen talimat neyse onu yaparım. Bunu uzatmanın bir mantığı yok” dedi.
 
Bunun üzerine Başkan Gökhan, “Belediyenin burada yetkili bir imzası yok. Sadece emrivaki ile çağrılmış, imza attırılmış bir eleman var. Komitede yetkilendirilmiş hiçbir kimse yok. Bir çağrı mektubu yok. Belediyenin buraya bir oluru da yok. Çünkü burası kamusal alan. Burada ne yapılacağı belli edilir. İnsan kibar olur, kent halkına karşı saygılı olur. Gelip başkanlığa ‘biz böyle bir şey yapmak istiyoruz. Görseli bu. Şu alana kuracağız’ desinler. Nere kurulacağını bilmiyoruz. İstediği yere gelip kuracak buraya. Yazışmalar bizde duruyor. Bu alan Çanakkale halkına aittir. Çanakkale Belediyesi’nin tasarrufu altındadır. Biz buraya konmasını uygun bulmadığımızı ifade ettik. Çünkü ne metrekaresi belli, ne de ne yapılacağız belli. Bir de üstelik emrivaki yapıp, kamuya ait alandaki babaları, dubaları yıkıp TIR’ı içeri sokmuşlar” ifadelerini kullandı.
 
Kısa süreli yaşanan platform krizinin ardından, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Vali Orhan Tavlı ile telefonda görüşerek, yeni bir yer bulmak üzere problem çözüldü. TIR ve malzemeler kararlaştırılan başka bir yere götürülene kadar kaldırıldı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN