Merkez İlçe Binası’nda düzenlenen devir teslim programına CHP İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan, Gençlik Kolları Başkanı Burak Durmaz ve birçok partili de katıldı.
 
“SÜREKLİ BİR SEÇİM SÜRECİNDEN ALNININ AKIYLA ÇIKTI”
İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol burada yaptığı açıklamada, “Bugün gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır, çok keyifli bir günü bir arada kutlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Hiçbir şey sürecini kaybetmez, devir daim içerisinde devam eder. Cumhuriyet Halk Partisi köklü ve kurumsal bir partidir. Bu partinin tüm gönüllüleri ve emekçileri, görevlerini sonuna kadar götüren insanlardan oluşmaktadır. Bu bizim başkalarına göre bizim farkımız. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partili olmaktan sonsuz gurur duyuyorum. Yine bu anlayış içerisinde iki yıllık geçmiş dönemde Dilek Zeynali arkadaşımız merkez ilçe kadın kolu başkanımız olarak gerçekten görevini hakkı ve layıkıyla yaptı ve sürekli bir seçim sürecinden çok şükür ki alnının akıyla çıktı. Yeni seçilen arkadaşımız Nesrin Şahin hanımefendiye de yeni yönetimdeki arkadaşları ile beraber aynı çıtayı biraz daha yukarı taşımak kaydıyla görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
“OMUZ OMUZA DAHA DA YÜKSELECEĞİZ”
Ardından Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da kısa bir konuşma yaparak, “Seçim dönemini Cumhuriyet Halk Partisi atlattı. Görev değişiminde bulunan arkadaşlarımız var, bunun keyfini rahatlığını yaşıyoruz. Biz kendi içimizde çok sesliliği, farklılığı ifade edebilen, buradan kargaşa değil çok yönlü aklını ve yeni enerjileri dahil ederek bu süreci olgunlaştırma başarısını gösterdik. Bu anlamda ilçe kadın kollarımızda da bir nöbet değişimi gerçekleşiyor. Dilek Zeynali hanımefendi ve şahsındaki tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, tüm Cumhuriyet Halk Partili kadınlarımız, bu çok yoğun geçen iki yılda ortaya koydukları performans ve Türkiye birincisi bir belediye başkanı çıkaran bir ilçenin kadın kolları olarak tarihte yer aldılar, herkesi bu anlamda kutluyorum. Yeni dönemde görev alan başkanımıza da başarılar diliyorum. Bu yeni dönemi daha da taçlandırarak, keyifle çoğalacağız. Ülkenin ihtiyacı olan o sağduyuyu, ne yaptığını bilen, kendine, partililere ve tüm seçmenlere, Çanakkale halkına güven veren Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe kadın kolları örgütünü hep beraber ortaya koyacağız. Ben şimdiden başarılar diliyorum. Yan yana, omuz omuza daha da yükseleceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“ARKAMIZDA KOCAMAN BİR KADIN EKİBİ VAR”
Eski Kadın Kolları Başkanı Dilek Zeynali ise görevi teslim etmeden önce, önemli birkaç noktayı katılanlarla paylaştı. Zeynali, “Bu görevler, çok önemli görevler. Bu görevleri aldığımız zaman içerisinde çok emekler sarf ettik. Tabi bu tek kişilik olacak bir şey değil, arkamızda kocaman bir kadın ekibi var. Bu ekip olduğu için, bu çalışmaya evet dedim iki yıl önce ve bu ekiple devam ettik. Bu görevi yürütürken mutlaka yavaşlarımız olmuş olabilir, bunu biliyorum ama elimden geldiğince Cumhuriyet Halk Partili olmaya çalıştım çünkü bu hepimizin bir göreviydi. Tüm kadınlar el ele, kol kola çalışabileceği bir ortamda görev yaptım. Bu görevi yaparken Ali Başkanım, İl başkanım, diğer arkadaşlarım birbirimize elimizden geldiğince destek verdik. Ben bu görevi arkadaşıma teslim ediyorum. Nesrin Şahin Hanım benim çok eski bir arkadaşım. Ona devrederken de huzur içindeyim çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolları belli bir kıvama geldi ve bu kıvamdan çıkmaması gerekiyor. Bir tık daha üste nasıl çıkacağız, onları hedeflemeliyiz. Kadın politikaları ile ilgili eğitimler almalıyız. Birçok destek görmeli partinin kadın kolları. Bunun savaşını vereceğinin çok eminim” dedi.
 
“ARKADAŞLARIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Yeni Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Şahin ise, “Güzel bir ailenin içinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Her zaman içimdeydi çalışmalar, sorumluluklar. Asla kaderci bir yapıda olmamışımdır. Bunun için de canı gönülden arkadaşlarımızdan aldığımız görevi yerine getirmek için elimi taşın altına koyma gereği hissederek, arkadaşlarımızdan aldığımız güçle mücadelemize devam edeceğiz. Bunu sizlerin desteği ile olacağına ve omuz omuza bunu göğüsleyeceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.
 
Ardından çiçek takdimi ve görev teslimi gerçekleşti. Törende ayrıca Eski Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Zeynali’ye yapmış oldukları çalışmalardan ötürü plaket takdim edildi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN