“GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR”

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Meclis Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Perşembe günü kandil gecesinde maalesef askerlerimiz saldırıya uğramışlar ve 33 askerimiz şehit olmuştur. 32 askerimiz de yaralıdır. Öncelikle kederli aileleri başta olmak üzere, tüm milletimizin başı sağ olsun diyoruz, elbette ülkemizin birliği için bütünlüğü için askerlerimiz sınırlarımızda, sınır ötesinde büyük mücadele vermektedir. Bu mücadeleler sonunda da hiç kimse istemese de bu tür olaylarla maalesef karşılaşıyoruz. Allah güvenlik güçlerimizin, askerlerimizin yardımcısı olsun diyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha bu tür olaylarla askerlerimizi bir daha karşılaştırmaması için dua ediyorum” dedi.
 
“MAZLUMLARIN ARKASINDA TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİ VARDIR”
AK Parti grubu adına Mustafa Kafadar , “Suriye’ye huzur ve barış getirmek için mücadele eden kahraman Türk askerimiz 27 Şubat 2020 günü İdlib’te rejim güçleri hain saldırısı sonucunda 33 kahraman askerimiz şehit olmuş, 32 kahraman askerimiz ise yaralanmıştır. Bu olay bizleri derinden yaralamıştır. Barış ve huzur arayan mazlumların arkasında Türkiye ve Türk milleti vardır. Bu vesile ile İdlib’te şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan askerlerimize ise acil şifalar dilerim. Şehit ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.
 
“MEHMETÇİĞİMİZİN SAÇININ TELİNE DAHİ ZARAR GELMESİN”
MHP adına Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Çelik, “Ülkemiz maalesef zor günlerden geçiyor. En son bizim için çok önemli olan kandil gecemizde 33 tane şehidimizi, canımızı verdik. Bu bizi derinden üzmüştür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı temennilerimi iletiyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyorum. Gün, birlik olma günüdür. Bundan sonraki süreçte de hiçbir Mehmetçiğimizin saçının teline dahi zarar gelmemesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“MÜCADELEMİZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”
CHP adına Mehmet Bilgin, “Hatırlayacağınız üzere 27 Şubat’ta şanlı ordumuzun Suriye’nin İdlib bölgesinde uğradığı saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yararlanan askerlerimize acil şifalar, kederli ailelere de sabırlar diliyoruz. Ülkemizin bekası için mücadelemiz birlik ve beraberlik içerisinde devam etmesini diliyorum.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN