UCİM Çanakkale, Kepez Belediyesi işbirliği ile Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda geçtiğimiz hafta sonu farkındalık eğitimi düzenledi.  UCİM İl Koordinatörü Şehpal Ovalı tarafından UCİM Derneği anlatılarak faaliyetler hakkında bilgi verilmesinin ardından Eğitim Koordinatörü Psikolog Seval Akkoyun tarafından ‘Mahremiyet eğitimi, çocuk ihmal ve istismarı nasıl önlenir’ konularında eğitim verildi.
 
UCİM İl Koordinatörü Şehpal Ovalı, yaptığı sunumda, UCİM’in Türkiye genelindeki ve il bazındaki faaliyetlerinden bahsederek, çocuklar için neler yapabileceği ve nasıl önlem alınması gerektiği gibi konular hakkında bilgi verdi. Bu olayların yaşanmaması için sıklıkla konuyla ilgili çalışmaların yapılması ve eğitimlerin verilmesi gerektiğini söyleyen Ovalı, birçok kişinin sosyal medyada konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiğini ama aktif olarak yer almada eksik kalındığına değindi. UCİM’in mağdur çocuklar için ne önem taşıdığına da dikkat çeken Ovalı, daha çok insana ulaşmak için birçok yetkili makamla görüştüklerini, çeşitli günlerde stant açarak kendilerini tanıttıklarını ifade etti. Sunum ve görsellerle birlikte yapılan çalışmaları dinleyicilere aktarmasının ardından, herkesi UCİM ile çalışmaya davet etti.
 
Eğitim Koordinatörü Psikolog Seval Akkoyun ise, ülkede istismarın yıllara göre artış gösterdiğini ve bu durumun sadece gelir düzeyi, eğitim seviyesi düşük kişilerin başına gelmediğini söyledi. Toplumun farklı kesimlerinde istismarcıların olduğuna vurgu yapan Akkoyun, çocukların kendilerini nasıl koruması gerektiğini ve ailelerin çocuklarını bu tip durumlardan nasıl koruması gerektiğini anlattı.
Akkoyun, ayrıca bu tip durumlarla karşılaşan ailelerin ise izlemesi gereken yolu anlatarak en önemli noktanın çocuklarına inanmaları gerektiğine dikkatleri çekti. Bu tip olayların çocukların hayal güçleri tarafından uydurulamayacağını söyleyen Akkoyun, mutlaka yetkili kişilerden yardım alınması gerektiğini belirtti. 
 
Gerçekleştirilen eğitimin ardından UCİM İl Koordinatörü Şehpal Ovalı, 25 Mart tarihinde takipte oldukları bir mahkemenin duruşması olduğunu da duyurarak, herkesi ailenin yanında olmak için duruşmaya davet etti. Aile ve çocuğun bu tip vakalarda destek görmesinin önemli olduğunu söyleyen Ovalı, eğitimlere devam edeceklerini de söyledi.
 
Gülçin AKIN