Ekici, hafta boyunca işyerlerinin ziyaret edilerek, görüş ve öneriler alınacağını ve öğrencileri ziyaret ederek vergi konularında bilgilendirmeler yapılacağını belirtti.
 
Törene, Çanakkale Deftarlığı, Çanakkale Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası çelenkleri ile birlikte katıldı. Atatürk Anıtına Atatürk Anıtına Defterdar V. Alpay Ekici'nin çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Tören başladı. Program, İl Defterdar vekili Alpay Ekici’nin konuşması ile devam etti. Ekici, “1990 yılından bu yana verginin, kalkınma ve ekonomik büyümedeki rolünün topluma benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyum alışkanlığının kazandırılması amacıyla, 24 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında 31 incisi kutlanacak olan vergi haftası etkinlik programı Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlamış bulunmaktadır. Bu vesileyle hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
“GENÇ GİRİŞİMCİLERE VERGİ KONULARINDA BİLGİLENDİRMELER YAPILACAK”
“Vergi haftası etkinlikleri kapsamında ilimiz merkez ve ilçelerimizde vergi dairelerimiz ve mal müdürlüklerimiz tarafından, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükelleflerimizin işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacaktır” diyen Ekici, “İlk ve ortaöğretim öğrencilerimiz, okullarında ziyaret edilecek ve vergi dairelerimiz tarafından, Genç Girişimcilere vergi konularında bilgilendirmeler yapılacaktır. Vergi Haftası programı bu tarihler ile sınırlı olmayıp yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir” diyerek projelerden bahsetti.
 
“VERGİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRDÜRÜLMEKTEDİR”
Ekici, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Çanakkale Defterdarlığı olarak vergi dairelerimiz ve mal müdürlüklerimizce vergilerin zamanında ve en kolay şekilde ödenmesi için adalet, tarafsızlık, çözüm odaklılık, güvenilirlik ve sürekli gelişim ilkelerine bağlı olarak çalışmalara devam edilecektir. Hızla gelişen teknolojik yenilikler, ekonomik faaliyetler ve ortaya çıkan yeni yatırım alanlarında, mükelleflerimizin hizmet beklentilerine en etkin şekilde cevap verebilmek amacıyla, çeşitli internet tabanlı hizmetler hayata geçirilerek vergide dijital dönüşüm sürdürülmektedir.  Vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşmasında önemli katkılar sağlayan Vergi Haftası’nın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diler,  saygılar sunarım.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN