Altı ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp, halkın kullanımına açılan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, çocukları da unutmayarak, çocuklar için gerekli materyallerin bulunduğu kütüphanede, bu bölüm de hizmete açıldı.
 
Bin 800 metrekare kapalı alana, 5 bin metrekare bahçeye sahip, 71 bin güncel kitap ve süreli yayın ve çeşitli hizmetlerle haftanın 7 günü 24 saat vatandaşlara yeni hizmet binasında ağırlayan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, şehrin çocuklarını da unutmayarak çocuk bölümünü hayata geçirdi. Geçici binada iken çocukların kütüphaneyi sevmesi için yapılan etkinliklerde yer sıkıntısı yaşanması nedeniyle yeni binada çocuk bölümüne sahip olmak en çok aileleri sevindirdi. Kütüphanede birçok farklı etkinliğin gerçekleşmesine olanak sağlayan çocuk bölümünde çok sayıda konuk ağırlanabilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, “Tüm güncel yayınlar, çocuklarımız için gerekli materyaller eksiksiz mevcut. 40 öğrencimizin aynı anda etüt yapabileceği alanlar mevcut. Çocuklarımız için etkinlik alanımız mevcut” bilgisini verdi.
 
Çocuk kütüphanesi haftanın 7 günü sabah 08.30, akşam 17.30 aralarında hizmet verecek. Her yaştan çocuğa hitap eden kitapların bulunduğu kütüphanede, çok yakın zamanda etkinliklerin de başlayacağı bilgisi paylaşıldı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN