Urfalı müzisyen Bülent Yiğit, ‘Sevgi Yürek İster’ şarkısı ile dijital platformlarda yerini aldı. “15-20 yıldır müzik ile uğraşıyorum” diyen Yiğit, “Birçok çalışmalarım oldu ama aralarından en çok sıyrılan, 3.haftada yaklaşık tüm dijital platformlarda on binlere ulaşan şarkımız bu oldu. Çok mutluyum ve keyifliyim. Uzun yıllardır sahne alıyorum. Müzik hayatımın her yerinde, ilk işimdir müzik” dedi.
 
“YURDUMUZUN HER YERİ AYRI GÜZEL”
Yiğit, Çanakkale’ye sıklıkla geldiğini de belirterek, “Çanakkale çok güzel bir yer sık. Sıklıkla ziyarete geliyorum. Kavga yok, gürültü yok. Ben her zaman söylüyorum, tatile çıkanlar yurtdışına gidenler oluyor ama ben diyorum, önce Türkiye’yi karış karış gezmeleri, sonra ömrü yeterse yurtdışılarına gitmeliler. Trakya bölgesi de başta olması lazım. Yurdumuzun her yeri ayrı güzel. Karadeniz’imiz de ayrı güzel. İnsanların Trakya Bölgesi’ni örnek alması lazım. Paraya saldırmak yok, kavga içerisinde olmak yok, bu çok güzel” diye anlattı.
 
“ŞARKI AZERBEYCAN ALTYAPILI”
Şarkı hakkında bilgi veren Yiğit, “Şarkı Azerbeycan altyapılı, Ferit Kerimli isimli bestekâr bir arkadaştan aldık eserimizi. Azeri sözlerle yazılmıştı eser, ben onun sözlerini Türkçe’ye çevirdim ve o şekilde okuduk. Çok da beğenildi şarkı bu yüzden çok mutluyum. Dinleyiciler de sevdiyse daha mutlu oluyoruz”  şeklinde konuştu.
 
“2020 YILINDA ÇOK ÜMİTLİ OLDUĞUM ESERLERİM VAR”
Yiğit, 2020 içerisindeki projelerinden de bahsederek, “Son zamanlarda birçok cover yaptım. 6 tane 3 yıl içerisinde üst üste cover çıkardım. 2020 içerisinde de bitmiş üç eserim var, 3 tanesi de bitme aşamasında. 2020 yılında çok ümitli olduğum eserlerim var. İnsanların nabzını yakaladığımı düşündüğüm eserler bunlar. Biz arabesk şarkıcısıyız belki ama gündemi yakalamak gerekiyor. ‘Sevgi Yürek İster’ trap arabesk. Gençlere ayak uydurmak istedik ve yaptık. 2020’de gelecek şarkılar biraz daha iddialı” diyerek bilgi verdi” ifadelerini kullandı.
 
“Biz arabesk okuduk, altyapıları trap. Duygular, sözler arabesk” diyen Bülent Yiğit, “Mustarip olduğum konular var benim, Türkiye’de eski sanatçılar ve prodüktörler artık yatırım yapmıyorlar. Eskiden popülerliği yakalamış, halk onu alkışlarının arasında taşımış ama bugün yerinden kalkıp, stüdyoya girip, kaliteli iş yapmıyor. Sayısı 10’u geçmiyor. Kayıtlı 310 bin tane sanatçı var ama bunun içerisinde Türkiye’de bin tane yok. Onlar da artık güzel işler yapsınlar” diyerek sosyal medyanın bunda çok etkisi olduğunu söyledi: “Çok önemli bir avantaj. İki ayda bir şarkı tükeniyor. En popüler şarkı 3 ay sonra bakıyorsun ortada yok. O yüzden artık albüm yapma şansımız yok. Albüm yapma şansımız yok, dijital platformlara üç ayda bir şarkı yapmamız gerekiyor.
 
Gülçin AKIN