Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in ortak belirlediği asgari ücret, 2 bin 578 TL olarak kamuoyu ile paylaşılmıştı. Net ücret konusunda ısrarlarını sürdüren DİSK ve Emekli- Sen Çanakkale Şubesi, destek toplamak amacıyla Salı Pazarında bildiri dağıttı. 
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını sürdürürken, 2020 yılının asgari ücret zam oranı yapılacak son toplantının ardından belli olacak. Yasa gereği 5’er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işveren tarafını TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) temsil ediyor.
 
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından net 2 bin 191 TL olarak belirlenen asgari ücrete karşılık, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yaptıkları ortak açıklamada asgari ücret pazarlıklarında 2.578 TL’den geri adım atmayacaklarını ifade etmişlerdi. Kurum ve kuruluşlar çalışmalarını sürdürürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ‘jestimizi yaparız’ söylemiyle umutları arttırdı. Sendikaların belirlediği ücretlerin kamuoyu bilgilendirme çalışmaları kapsamında; DİSK ve Emekli - Sen Çanakkale Şubesi, Salı Pazarında ‘Vergide Adalet İnsanca Yaşanacak Asgari Ücret‘ sloganı ile bildiri dağıtarak belirlenen zam konusunda kamuoyu desteği topladı.
 
“TALEBİMİZ NETTİR”
Bilgi verme amacıyla kurulan stantta konuşma yapan Disk Genel İş Çanakkale Şubesi Başkanı Metin Ceylan, “İnsanca yaşanır asgari ücret talebimizi için disk bileşenleri olarak toplandık. Ücretlerimiz vergi yükü altında ezilmesin, talebimiz nettir. Konfederasyon olarak, 3 bin 200 TL net asgari ücret talebimiz vardır. Bunun da gerçekleştirilmesini istiyoruz. Asgari ücret, yapılan zamlarla, ekonomi yüzünden maalesef değerini gün geçtikçe yitirmiştir. Hedeflenen enflasyona göre değil, mevcut enflasyona göre asgari ücret zammı istiyoruz. Bunu dile getirmek için de bugün Salı Pazarında bildiri dağıtarak halkımız bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından sendika üyeleri Salı Pazarı girişinde vatandaşlara bildirileri dağıttı.
 
Sevi Gözay UĞURLU