Arabesk ritimleri ile müzik severleri sevindiren ‘Efkar’ şarkısı listelerinde güncelliğini korumaya devam ediyor. Sektörün hakim isimlerinden olan Timuçin, çalışmalarından ve şu andaki projelerinden bahsetti. Timuçin, “Beni tanıyanlar Akademi Türkiye yarışması ile biliyorlar ama tabi ki onun öncesi de var. Müzik hayatıma başlangıcım 2001 yılına dayanıyor. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Türk Sanat Müziği eğitimi almamla başladı. Daha sonrasında opera ve şan eğitimi aldım ve Akademi Türkiye, Üç Kadın dizisinde oynadım, sabah müzik programı, sahneneler ve albümlerim oldu. 2006 yılında ilk albümüm çıktı.  Bu albüm de çıkalı iki sene oldu. İki tane Gökhan Tepe bestesi, diğer üç şarkı da bana ait. Farklı bir albüm diyebiliriz” şeklinde anlattı.
 
“DUYGUSUNA ÇOK İNANDIĞIM BİR ŞARKI”
‘Efkar’ şarkısından bahseden Timuçin, “Gökhan Tepe bestesi ve harika bir beste. Sevgili arkadaşım Gökhan Tepe’nin albümü çıkmıştı o dönem ve albüme bu şarkı girmemiş nedense. Ben de bu şarkıyı çok beğenmiştim. Bana hediye etti kendisi. Biz de düzenlemesini tamamen akustik yaptık. Canlı altyapılara sahip bir şarkı. Çok hoşuma gitti, duygusuna çok inandığım bir şarkı” dedi.
 
“CANLI VE AKUSTİK BİR KAYIT YAPTIK”
“Arabeskin tekrar popüler olduğu dönemde çıkardık bu şarkıyı” diyen Timuçin, “Aslında Türk motifleriyle süslü pop okuyan bir sanatçıyım. Ama böyle şarkıları da okumaktan çok keyif alıyorum. Arada aslında tam arada bir şarkı. Keman ve yaylı çalgıları çıkardığımızda pop olabilecek bir şarkı aslında. Ama duygusu çok yüksek, düzenlemesi de güçlü bir düzenlemesi oldu. Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri ile canlı ve akustik bir kayıt yaptık. Yaklaşık bu çalışma 2-2 buçuk yıl sürdü. Çok keyifli bir şarkı oldu, ben çok memnunum” bilgisini verdi.
 
“TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDAN ULAŞABİLİRLER”
Devamında başka şarkılar da olduğunu belirten Timuçin, “Gökhan Tepe’ye ait ‘Kadınım’ isimli bir şarkımız var. ‘Çekmece’, ‘Geçti Yaz Esmerliğim’, ‘Konuşmadan Ayrılalım’ şarkılarının söz ve müzikleri bana ait. İki tane de versiyonumuz var ‘Efkar’ şarkımızın, meyhane versiyonu var. Dinleyenler tüm dijital platformlardan ulaşabilirler. Ayrıca instagram sayfamdan da beni takip edebilirler. Orada da sık sık paylaşımlar yapıyorum” ifadelerini kullandı.
 
“SAHNEDE DE ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM”
Timuçin, çok güzel tepkiler aldığını söyleyerek, “Sevgili yapımcım Polat Yağcı da çok inandı şarkıya, bu şarkıyla çıkmamız gerektiğini söyledi. Sahnede de çok güzel tepkiler alıyorum. Benim için önemli olan bir şarkının, bestenin benim adıma çıkmış bir şarkının sahnedeki tepkisine daha çok inanıyorum. İnsanların gözünden o elektriği aldığımızda daha çok mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
“İĞNE, İPLİKLE OYA GİBİ İŞLEYE İŞLEYEREK YAPTIK”
Timuçin, “Tam albüm diyemeyiz ama içinde 6 şarkı bulunuyor. İçerisinde çeşitlilik söz konusu, arabesk altyapılara da latin, caz, pop altyapıya da sahip. Tamamen akustik. Bunun üzerine basa basa söylüyorum çünkü günümüzde akustik müzik yapmak çok zor, çok maliyetli ve çok zaman alan bir iş. Bu yüzden ben bunu gururla söylüyorum ki şu an çıkan birçok albüm tamamen bilgisayar ortamında hazırlanıyor. Biz bunu gerçekten iğne, iplikle oya gibi işleye işleye, 2 buçuk sürede yaptık. O yüzden yaptığım işle çok gurur duyuyorum” diye anlattı.
 
“SAHNEDE OLMAK ÇOK AYRICALIKLI BİR ŞEY”
2001 yılından beri sürekli sahnede olduğunu belirten Timuçin, “Kıbrıs, Amerika, Almanya gibi yurtdışında birçok etkinliğe katıldım. Birçok kurumsal firmanın özel gecelerinde sahne aldım. Cumhurbaşkanımıza kadar herkese şarkı söyledim. Albüm sanatçısı olmak başka bir şey ama bence sahnede olmak çok ayrıcalıklı bir şey. Herkese hitap edebilmek, nabza göre şerbet verebilmek, geniş bir repertuara sahip olabilmek... Tabi bunlar da yılların birikimi aslında. Uzun yıllardır sahnedeyim ve halen daha devam ediyorum. Sahnede uyguladığımız ‘Tozlu Şarkılar’ isimli bir projemiz var. Beni çok heyecanlandıran bir proje. Yaklaşık 20 senedir arkadaş olduğumuz bir ekibim var. Akustik kontrbaslar, trompet, farklı bir orkestrasyondan oluşan bir proje. Tamamen 70’lerin şarkılarını söylüyoruz” diyerek projelerini anlattı.
 
Gülçin AKIN