Söz ve müziği Serdar Arslan’a ait olan ‘Bilemezsin Ki’ parçası ile çıkış yapan Tanju Güneş, çektiği video klip ile de dijital medya platformlarında kendisine yer buldu. “Profesyonel anlamda yayınlanmış, kitlelere ulaşma şansı elde eden ilk şarkım” diyen Tanju Güneş, “ ‘Bilemezsin Ki’ söz müziği Serdar Arslan’a ait. Güzel bir şarkı, 90’lar ruhunu, duygusunu yansıttığına inandığım için seve seve okudum. Düzenlemeleri tam istediğimiz gidişatta ilerledi. 90’lar dediğimiz zaman özellikle müzik konusunda unutulmayacak eserlere, şarkılara damga vuran bir dönemden bahsediyoruz.  Hala insanların ezbere bildiği şarkılar hep 90’larda üretilmiş” şeklinde konuştu.
 
“BENİM AMACIM DUYGUSUNU KAYBETMEYEN ŞARKILAR ÜRETMEK” 
Tanju Güneş, “Serdar Arslan çok büyük bir besteci, çok büyük bir yetenek. Birçok hit şarkısı var ve o duyguda eserler üreten bir insan. Büyük bir sanatçı olduğunu düşünüyorum ben. Onunla çalışma fırsatı yakalamış olmam da benim şansım özellikle ilk çıkış için. Hep hayalim iyi bir şarkı olsun. Sektörün ve içinde bulunduğumuz dönemin şartlarından kaynaklı beklentimi minimal tutmaya çalıştım. Amacım şuydu; iyi eserler üretip, ucundan kıyısından dinleyen insan desin ki, ‘bu şarkı ne güzel şarkı, sözleri ne güzel, ne güzel bir eser üretmişler’ desinler, devamı zaten gelir ve kalıcı olur. İçinde bulunduğumuz dönem, özellikle bu açıdan kısır bir dönem. Çok çabuk tüketiyoruz. Kendimi de işin içine katıyorum. Çıkan bir şarkı maalesef sadece o sezonu hedefliyor. O sezonun dinamikleri ile besleniyor ve sezon bittikten sonra şarkı ömrünü tüketmiş oluyor. Benim amacım yıllar sonra da dinlense o duygusunu kaybetmeyen şarkılar üretmek, şarkılar seslendirmek. ‘Bilemezsin Ki’ şarkısı ile de böyle bir giriş yaptığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“RADYO BİR ŞARKININ KALICI OLMASI İÇİN GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA TEK KRİTER”
Radyonun, sanatçılar için çok önemli bir platform olduğunu söylen Güneş, “Radyo bir şarkının kalıcı olması için günümüz koşullarında tek kriter. Günümüzde dijital platformlara ulaşması artık çok kolay. Telefondan istediği şarkıya, klibe ulaşabiliyor. Ama dönüp baktığımız zaman dijital platformlarda çokça dinlenen şarkılar unutulabiliyor. Hemen es geçilebiliyor. Ama radyo vesilesi ile insanlara ulaşan ve sevilen her şarkı muhakkak kalıcı olmuştur. Sektörde kendine yer edinmiştir, ben öyle düşünüyorum. Bu yüzden radyo çok önemli” diye düşüncelerini paylaştı.
 
“DUYGUSUNU EN İYİ NASIL YANSITABİLECEKSEK…”
‘Bilemezsin Ki’ şarkını ilk kez Serdar Arslan’dan dinlediğini ve çok etkilendiğini belirten Tanju Güneş, “Serdar abinin konuşma tonuyla şarkı söylerken sesi aynı. Konuşur gibi şarkı söylüyor ve duygusunu inanılmaz yansıtıyordu. Şarkıyı söylerken de onun besteci olarak yönlendirmelerinden fikirler aldım. O duyguyu en iyi nasıl yansıtabileceksek stüdyoda da o şekilde okumaya çalıştım. Ama sadece bu şarkıya özgü değil. Söylediğim diğer bütün şarkılarda insanlar söylüyor, konuşma tonunuz ile şarkıyı söylerken tonunuz farklı diye” dedi.
 
“SLOW BİR ŞARKININ HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK”
“Bu tekli bir çalışma çünkü artık albüm yapmanın maddi anlamda maliyetinin yanı sıra bir de o albüme tam anlamıyla kanalize olabilmek 10-12 şarkıya gerçekten çok zor” diyen Güneş, dinleyicilere şu müjdeyi verdi: “Ben bir şarkının duygusunu hissetmeden o şarkı ile bütünleşemeyeceğim için 10-12 şarkı üretmek gerçekten vakit ve konsantrasyon istiyor. Bu tekli çıktı ama slow bir şarkının hazırlıklarına başladık, hatta stüdyo aşaması bitti. Kış aylarında muhtemelen Aralık-Ocak gibi güzel bir kliple onu da dinleyicilerle buluşmayı hedefliyoruz.”
 
“BU SÜRECE BAŞLAMAM İNANILMAZ BİR TESADÜF OLDU”
Evli ve 3 yaşında bir çocuk babası olan Tanju Güneş, şarkının çıkış sürecinde çok şanslı olduğunu söyleyerek, “Kadere çok inanıyorum, özellikle bu sektörde şansın çok etkili olduğunu düşünüyorum. Benim bu işe başlamam 17-16 yıldır profesyonel anlamda müzik yapıyorum ama şarkıyı çıkartma aşamasında bu sürece başlamam inanılmaz bir tesadüf oldu. Serdar Arslan ile Gökhan Tepe konserinde tesadüfen tanıştık. Sonra enerjilerimiz uydu. Serdar Arslan’ın seslendirdiği şarkılarının birçoğunu Gökhan Tepe okudu. İnşallah bundan sonrası da umduğumuz gibi olur” dileklerinde bulundu.
 
Gülçin AKIN