Balıklıçeşme Aile Sağlığı Merkezi açılışına AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mehmet Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ile çok sayıda davetli katıldı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan açılışta yaptığı konuşmada; “Biliyorsunuz meclis kapandıktan hemen sonra ilçe ilçe, köy köy  vekilimizle beraber gezmeye dolaşmaya başladık. Biga’mız başta olmak üzere; Lapseki’de, Gelibolu’da, Eceabat’ta Çanakkale Merkez’de muhtarlarımızla, STK başkanlarıyla toplantı yaptık. Seçimler geride kaldı. Önümüzde polemik olmadan, kavga olmadan 4 yıl Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında, bizlerin vekilliğinde, sizlerin muhtarlığında, belediye başkanlığında 5 yıl bu süreci yatırım imkanına, hizmet imkanına dönüştürelim diye bir prensip ortaya koyduk. Bu toplantılarda hangi köyümüz ne sorunu var, hangi beldemizin, ilçemizin ne sorunu var. Hepsini masaya yatırıp ilçedeki ilgililerle, ildeki müdürlerle tüm muhatapları paslaştırarak, paylaştırarak bir yol haritası çizdik. Şuan tabiri caiz ise önümüzde 4 yıl hangi köye ne yapacağımızı, 4 yıl hangi ilçeye ne yapacağız genel olarak biliyoruz. Bir işte takip varsa sonuç vardır. Takibe olmayan hiçbir işin başarılı olma imkanı olmaz. Bu toplantıyı 4 yıl bir daha yapmasak kıymeti yok. Çünkü yaptık, görevlerimizi verdik, prensipleri ortaya koyduk ve adım adımda takip ettik “dedi.
“ÇANAKKALE’YE HAKSIZLIK YAPMAYALIM”
Her vesileyi değerlendirip halkla buluşmayı görev bildiklerini kaydeden Turan, “Bir derdimiz var; bu millete olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Zaten muhtarlarımızla sık görüşüyoruz.  Sonuç olarak bu yaz dönemini iyi değerlendirip, Ekim’de Ankara’ya hedeflerimiz, görevlerimiz güçlü gideceğiz. Hep ifade ediyorum. Bizler Ankara’nın değil, Çanakkale’nin vekilleriyiz. Bu halk bizi hep baş tacı yaptı. Biga’mızda, Balıklıçeşme’mizde partimizi birinci yaptı.17 yıldan beri sahip çıktı. 3 belediyenin, 3’ünüde bize emanet etti. Bunlar kıymetli işler. Bunlar bizim daha çok sorumluluğumuzu artıran, omzumuzdaki yükü daha çok artıran işler. Halk bize sahip çıktı. Bizde halkımıza olan borcumuzu ödemek için gece-gündüz çalışacağız. Bu ülkenin her karışı kıymetlidir. Ama Çanakkale başka kıymetli. Bu memleketin her karışına hizmet kıymetlidir ama Çanakkale’ye hizmet şehitlere hizmettir, gazilere hizmettir şereflerin en kıymetlisidir. O yüzden bu uluslararası marka olan Çanakkale’mizin daha büyük marka olması için gece-gündüz çalışacağız. Hepiniz biliyorsunuz. Bundan 5-6 ay kadar önce Forbes dergisi Çanakkale’yi Türkiye’mizde en yaşanılabilir kent ilan etti. Tüm yatırımlarla; eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik hepsiyle beraber bakıldığında bir puanlama sistemi var somut kriterle beraber. O kriterlere göre Türkiye’nin en yaşanılabilir kenti Çanakkale ilan edildi. Bakmayın son 1 ay içerisinde olan lüzumsuz tartışmalara. Onlar gelir geçer. Çanakkale bundan 3 ay kadar önce Troya’yı konuşuyordu, Akif’i konuşuyordu, köprüyü konuşuyordu. Son dönem başka şeyler konuşuyor. Bunlar gelir geçer. Çanakkale’ye haksızlık yapmayalım. Çanakkale’nin tarımına, turizmine hiç kimsenin söylemiyle yanlış yapma gibi bir hakkı yok diye düşünüyorum. Bizle Çanakkale’nin uluslararası marka olma kabiliyetini, kıymetini artırmak durumundayız. Çanakkale’mizin turizmi, tarımdan, tarımı sanayiden farklı değil. Her kol kıymetli bizim için. Hem sanayimiz büyüyecek, hem tarımımız büyüyecek, hem turizmimiz büyüyecek. Bazı illerde bir başlık var. O başlığı al ikincisi yok. Ama Çanakkale’de Türkiye’de ne varsa benzeri ve aynısı var. O yüzden her toprağımızın, her köyümüzün bu yeni dönemde ne yapacağını beraber tartışacağız” diye konuştu.
“KİMİN NE DERDİ VARSA ÇÖZMEK EN BÜYÜK GURURUMUZDUR”
Turan şöyle devam etti; “Bu markanın kıymetli olması için beraber çalışacağız. Çanakkale içerisinde Biga’nın ayrı bir kıymeti var. Biga başlı başına bir marka; sanayi merkezi, meyve merkezi, tarım merkezi çok kıymetli bir bölge. Biga’mızın yanında Balıkçeşme’de hem yol güzergahı olarak, hem büyüklüğü olarak çok farklı bir belde bizim için. 400 sene önce Osmanlı’nın Çerkez Paşası  buralara gelmiş Nusret Paşa planlama yapmış. Osmanlı-Rus savaşından buraya göç etmek zorunda kalan o zamanki Çerkezlerin buralarda daha rahat yaşaması için, daha güvenli olması için 400 sene önce Nusret Paşanın planlarını uygulamışız biz bugün. Çok kıymetli bir iş. O yüzden nasıl ki Biga Çanakkale’de bir ayrı başlıksa, markaysa bence Balıklıçeşme’de aynı şekilde kıymetli bir marka. Kaldı ki il genel meclis üyemiz buralarda önemli işler yaptı, Alan Başkanlığımız yine bu topraklarda önemli işler yaptı. Sadece siyasi hesabımız olsa bu yatırımlar hep merkeze yaparız, ilçelere yaparız. Her bölgede hatıramız olsun istiyoruz. Sadece siyasal hesabımız olsa merkeze yaparız. Kimin ne derdi varsa çözmek en büyük gururumuzdur. Sağlıkta son dönemde çok büyük dönüşüm yaşıyoruz. Çanakkale Merkez’deki üniversite hastanemiz, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastane’miz, Biga, Lapseki, Yenice, Ezine, Ayvacık hastanelerimiz, Çan’ın inşaatı devam ediyor şuan. Tüm ilçelerimizde yeni hastaneler açtık. Önceden ufacık bir operasyon için İstanbul, Ankara’ya giderdik. Şimdi ya Biga’da, ya Çanakkale’de bu işi yapıyoruz.  Şimdi daha küçük ölçeklileri bugün bu güzel mekanda doktorlarımızla beraber yapalım istiyoruz. Her konu için Biga’ya Çanakkale’ye değil, en azından bir kısım sağlıkla ilgili sorunlarımızı burada çözeceğimizi düşünüyoruz. Burada biliyorsunuz eski bir sağlık evimiz vardı yıkıldı. Onun yerine şu gördüğümüz az sonra gezeceğimiz şık, nezih, güzel, mütevazi bina yapıldı.  2 bin 200 metrekare alan içerisinde 430 metrekare kapalı alanımız olan güzel bir hastane oldu. 1 milyon 600 bin yatırım bedeli olan bir hastane. 4 hekimimiz, 2 polikliniğimiz, 1 gebe izleme odamız, 1 emzirme odamız, 1 laboratuvar gibi birçok alanda bize hizmet edecek güzel bir sağlık merkezi oldu.”
Gülçin AKIN