24 Haziran -13 Temmuz 2019 tarihleri arasında konaklamalı, 6'şar günlük programlarla üç dönem olarak gerçekleşti. III. Dönemin 16-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında şehit ve gazileri çocukları ile yürütüldü. Aynı zamanda Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki, Ayvacık ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 40 öğrencinin katılımlarıyla beraber gerçekleştirildi.
 
Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk’ sloganı ile çocukları bilim ile tanıştırmayı amaçlayan Yaz Bilim Kampı-2019 TÜBİTAK projesi III. Dönemi’nde eğitim alan akademik başarıları yüksek 40 öğrenci düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı. Ailelerinin katılımı ile gerçekleşen törende, projenin yürütücülüğünü yapan Arzu Bayındır çocukların aldıkları eğitimi sunum gösterisi ile anlattı.
Atölyeler, laboratuvarlar, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları gibi konularda alanlarında uzman kişiler ile beraber aktiviteler üzerine hazırlanmış olan program, 24 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Programın amacı, katılan öğrenciler için bilimin farkındalığını yaratmak, öğrenirken sevmelerini sağlamak, popüler bilim ile tanıştırmak, bilimin her yerde olduğunu ve hayata nasıl yön verdiğini deneyimler ile kazandırmak oldu. Sertifika töreninden sonra, öğrenciler tarafından hazırlanmış şarkıların söylenmesi ve pasta kesimi ile beraber program sona erdi.
Programın yürütücülüğün yapan Arzu Bayındır teşekkürlerini sunmak üzere sahneye çıktığında iyi dileklerini de beraberinde getirerek, “Bizlere bu imkanı sağlayan özellikle geleceğimiz genç nesillerini önemseyen TÜBİTAK’a, bizi daima destekleyen üniversiteme ve sayın rektörümüz Prof.Dr. Sedat Murat’a, projede bizleri yalnız bırakmayan Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Bünyamin Bacak’a, Prof.Dr. Süha Özden’e, Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, yıllardır bilim kamplarını gönülden  destekleyen Çanakkale Milletvekillerimiz Sayın Muharrem Erkek ve  Sayın Jülide İskenderoğlu’na ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ve Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanı Gamze Ayrım’a, ve Soma öğrenci grubunun kampa ulaşımını sağlayan ve Proje destekçimiz Çanakkale Belediyemize ve Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a, kampa büyük katkıları olan  ve yakinen ilgilenen Belediye Başkan Yardımcılarımız  Rebiye Ünüvar ve Ali Sürücü’ye, İrfan Mutluay’a  İl Kültür Turizm Müdürümüz Kemal Dokuz’a, Müze Müdürümüz sayın Ali Atmaca’ya, Sayın Eğitim Fakültesi Dekanımız ve proje Danışmanımız Prof.Dr.Salih Zeki Genç’e, Soma Kaymakamlığına, fakülteme, proje danışmanlarımıza, çocuklarımıza hiç düşünmeksizin Çanakkale Koleji’nin kapılarını ardına kadar açan ve öğrenci konaklamalarımızda kolaylıklar sağlayarak çocuklarımızı böyle bir otelde ağırlayan sayın Kemal Karakaş ve Özgür Karakaş’a, öğrencilerimizin sigortalanmasını üstlenen Sayın Nadide Altın’a, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit’e, koordinatörlük görevini yüklenen Özgür Erdoğan’a, projenin yaygın etkisine destek sunan TRT Çocuk Ekibine kampın mimarı tüm proje ekibi arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimiz ve velilerimize, kampın ulusal ve yerel alanda halkımızla buluşmasını sağlayan yaygın etkisine ivme katan siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması, yaşamlarında bilimin ve bilimsel düşüncenin rehber olması dileklerimle saygılarımı sunarım” diyerek konuşmasını tamamladı.


Gülçin AKIN