Fiyatların bu değişimlerini takip edemeyen vatandaşların fiyat konusundaki düşünceleri ise ikiye ayrıldı. Kimisi fiyatları hala pahalı bulurken, kimisi de yaşanan düşüşlerden memnun olduğunu dile getirdi. Meyve-sebze fiyatlarında zam şampiyonu limon olurken, en çok düşüş yapan ise domates oldu.
 
Geçtiğimiz aylarda dolar/TL kurunda yaşanan hareketlilik dolayısıyla durmak bilmeyen zamlar, vatandaşın isyan etmesine sebep olmuştu. Sıcak havaların gelmesi ile beraber market-pazar fiyatlarında değişimler meydana geldi. Limonun fiyatı 12-14 TL arasında değişirken, domatesin fiyatı 1 TL’ye kadar geriledi. Pazar esnafı, limonun 12 ile 14 lira arasında değişen fiyatının ağaçlarda doğal olarak limonun kalmadığını, bu yüzden de depolarda sakladıkları limonları satışa sunmalarından dolayı bu kadar yükseldiğini dile getirdi. Pazar müşterileri ise limonun pahalı olmasına tepki göstererek, artık kilo hesabı değil de adet olarak limon alabildiklerini ifade etti.
 
Cuma Pazarı’nda ise, karpuzun kilosu 2, fasulyenin kilosu 10, limonun kilosu 14, biberin kilosu 12, bamyanın kilosu 24 liraya kadar yükseldi. Üzüm kilosu 6 liradan satılırken, nektarin 4 lira, erik ise 4 liradan satışa sunuluyor.
 
“KARPUZUN FİYATININ DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ”
Esnaf Özgür Üzeltürk, geçen seneye göre karpuzun fiyatının daha yüksek olduğunu belirterek, alım gücünün zayıf olması noktasına değindi. Üzeltürk, “Fiyatlar yüksek, düşmesini bekliyoruz. Üretici, enflasyon her şey fiyatların yükselmesine neden oldu. Alım güçleri zayıf, geçen sene bütün karpuzlar satılırken şimdi yarım veya çeyrek dilim yapıp karpuz satıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“DOMATESİ 1 LİRAYA SATIYORUZ”
Esnaf Ali Topal, fiyatların geçen seneye göre çok daha uygun olduğunu belirterek, “Şu anki fiyatlar geçen zamanlara göre müşteri için çok iyi. Fiyatlar çiftçinin verdiği gübre parasına bağlı, işçiye verilen paraya bağlı ve daha farklı sebeplerden dolayı düştü” ifadelerini kullandı. 
 
“FİYATLAR MAKUL”
Pazara alışverişe gelen Mustafa Bal ise, fiyatların makul olduğunu söyledi. Bal, “Fiyatlar insanların erişebileceği seviyede ve çeşitlilik arttıkça fiyatlar daha da fazla düşecek. Geçen senelerle arasında çok büyük bir fark yok. Vatandaş burada huzur içerisinde alışverişini yapıyor. Diğer bölgelerde çıkan mahsullere göre bu bölgede çıkanların bir aroma farkı var. Herkes durumdan memnun” dedi.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ