Gündem

Çanakkale 11 mavi bayraklı plajıyla 6’ncı sırada

Türkiye genelinde 2017 yılında 454 mavi bayraklı plajın içerisinde Çanakkale 11 plajıyla 6’ncı sırada yer aldı. 2016’da 10 plajı olan Çanakkale’de bu yıl mavi bayraklılar arasına Gelibolu Hamzakoy Plajı eklendi. Bunlardan 5 tanesinin halk plajı olması da Çanakkale’yi diğerlerinden ayırdı.

Nitelikli plajlara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan mavi bayrak sayısı, Çanakkale’de her geçen yıl artmaya devam ediyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) uluslararası jürinin çalışması sonrası, gerekli kriterleri yerine getiren marina ve plajlara verdiği mavi bayrak, 2017 yazında Çanakkale’nin 11 plajında dalgalanıyor. 2013 yılına kadar sadece Assos plajlarında az rastlanan mavi bayrak sayısındaki artış, kent plajlarındaki kalite ve temizliği de bir o kadar arttırdı. Özellikle halk plajlarındaki mavi bayraklanması güvenilirliği de beraberinde getirdi. Uluslararası niteliği ile turizm açısından ayrı bir önem taşıyan mavi bayrak, tatil yapmak için bilmediği, yeni tanıyacağı bir yere giderken, insanların uluslararası garanti içeren ve özelliklerini bildiği bir plaja gitmek için plan yapmasını da kolaylaştırıyor. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolü olan, plajlar için özünde temiz deniz suyu sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimini temsil eden mavi bayrak, Çanakkale’yi dalgalandığı 11 plajıyla Türkiye genelinde 6’ncı sıraya yükseltti. Kentte bu yıl mavi bayraklılar arasına Gelibolu Hamzakoy Plajı eklendi.
 
İşte Çanakkale’nin mavi bayraklı plajları; “Küçükkuyu Belediyesi Mıhlı Halk Plajı, Club Hotel Gültur, Palace Hotel Olive Odore, Assos Eden Gardens Hotel, Club Hotel Albena, Assos Eden Beach Hotel, Assos Park Hotel, Assos Nazlıhan Spa Hotel, Geyikli Belediyesi Halk Plajı, Kepez Belediyesi Halk Plajı, Çanakkale Barış Halk Plajı, Aydıncık Gökçeada Sörf Eğitim Merkezi & Oteli, Gelibolu Hamzakoy Plajı, Karabiga Belediyesi Halk Plajı.”
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU