Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale 1915 Köprüsü için konuştu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir köprü ile yatıp köprü ile kalkan Çanakkalelilerin göğsünü kabarttı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yanında olmayan karşısındadır” prensibiyle mücadele alanının genişletileceğini belirterek, tüm dünyaya meydan okudu. Erdoğan “Türkiye savunma durumunu terk edip, hücum pozisyonuna geçmiştir. Kimsenin gelip ülkemizde bizi terör ile ekonomi ile ihanet çeteleri ile hırpalamasına izin vermeyeceğiz, tehdidin kaynağı neredeyse gidip orada yılanın başını ezmekte kararlıyız, bunu böyle bilin” dedi.
18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atılacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin metreyi aşan uzunluğu sahip olan köprünün dünyada ilk olacağını söyledi. 2023’e köprünün yetişeceğini müjdesini de veren Erdoğan, “Bundan dolayı çıldırıyorlar, kıskanıyorlar” dedi.

“Ey Batı, siz bunları savundunuz”
17-25 darbe girişiminde hukuku ve adalet duygusu üzerinden saldırı başlatıldığını, milletin tezgahı görerek safını belirlediğini belirten Erdoğan, bölücü örgütün çukur eylemleri ile vatandaşları devletinden kopartmak, kışkırtmak istediğini ifade etti. Batı’dan gelenler Güneydoğu’ya gittiklerini belirten Erdoğan, “Bunlar ahlaksız. Oralardaki belediyeler devletin iş makineleri ile o çukurları açıyorlar, bunları görüyorlar ve hala onları savunuyorlar. Bir belediye çukuru ne için açar? Güvenlik güçleri oraya girmesin diye bu kanallar açıldı. Ey Batı, siz bunları savundunuz, siz bunların arkasında durdunuz, yanlarında yer aldınız, sizin bu dünyada özgürlük diye bir derdiniz, sıkıntınız yok, özgürlük bu değil. Özgürlük bu insanlara insanca yaşama erdemini huzurlarına getirmektir. Biz onun mücadelesini veriyoruz. Özgürlük Yavuz sultan selim Köprüsü’nden geçer, Marmaray’dan, Avrasya Tüneli’nden, Osman Gazi Köprüsü’nden, Çanakkale Köprüsü’nden, bir numaralı havalimanından geçer. 25 tane havalimanı olan Türkiye’nin şuanda 55 tane havalimanı var. Biz terör estirilen Hakkari’ye havalimanı yaptık, onlar gittiler o havalimanını bombaladılar. Batı gitti yine gitti onların yanında yer aldı. Biz inandığımız yolda halkımızın efendisi olarak değil hizmetkarı olarak hizmete devam edeceğiz. Ne inanç özgürlüğüne ne fikir özgürlüğüne re düşünce özgürlüğünü bu ülkede asla yasak gelmemiştir, bundan sonra da gelmeyecektir” diye konuştu.