Gündem

2017 tarihi bir kavşak olma noktasında

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın yeni yıl mesajında, 2016’nın birçok açıdan milletimiz ve ülkemiz için zorlu bir yıl olduğunu kaydederek, 2017 yılının ise Türkiye açısından tarihi bir kavşak noktası olacağını söyledi.

Turan geride kılan yıla ilişkin değerlendirmede bulunduğu mesajında, “2016 birçok açıdan milletimiz ve ülkemiz için zorlu bir yıl oldu. 15 Temmuz’da Türkiye’nin geleceğine kasteden üniformalı teröristler, memleketimizi teslim almak istediler. Tankların karşısına dikilen milletimiz destansı bir direniş ile adeta ikinci Kurtuluş Savaşı’nı verdi. Çanakkale 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkan ilk illerden biri oldu. Çanakkalelinin evlatları 27 gün boyunca tuttukları demokrasi nöbetleriyle 100 yıl önce dış güçlere karşı sergilemiş oldukları iradenin aynısını ortaya kodu. 15 Temmuz sonrasında ise FETÖ’nün başaramadığı, yarım bıraktığı işi diğer terör örgütleri yapmaya çalıştı. Adeta nöbeti devralmışçasına PKK ve DAEŞ saldırılarını artırdı. Bununla beraber 2016 Çanakkale’mizin kalkındığı, güçlendiği bir yıl oldu. Tarımdan sanayiye turizmden ulaştırmaya kadar birçok dev adım atıldı. 1915 Çanakkale Köprüsünde süreç hızla ilerliyor. 18 Mart'ta ilk kazmayı vuruyoruz. Ayrıca Çanakkale Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bürokratik süreçler tamamlandı, tüzel kişilik kuruldu” dedi.
 
Ak Partili Turan yeni yılı için ise temennilerini şu şekilde iletti; “2017 yılı, Türkiye açısından tarihi bir kavşak olma noktasındadır. Türkiye, yönetimde istikrarı sağlamış, giderek kalkınan, terör sorununu çözmüş bir ülke olarak da yoluna devam edebileceği gibi, krizlerin, bunalımların hiç bitmediği bir ülke de olabilir. Elimize geçen anayasa değişikliği böyle bir fırsatın kapısını aralamaktadır. Bu vesileyle yeni yılın ülkemizde ve bölgemizde barış, huzur ve kardeşlik duygularını hâkim kılmasını ümit ederim. Bu vesileyle yeni yılın ülkemizde ve bölgemizde barış, huzur ve kardeşlik duygularını hâkim kılmasını ümit ederim.”