Gündem

AP'nin kararı için öyle şeyler söyledi ki

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Avrupa Parlementosu’nun Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı kabul etmesine ilişkin konuştu.

Avrupa Parlamentosu kararının bağlayıcı yönü olmadığını ifade eden Grup Başkanvekili Bülent Turan,, "Bu karar tavsiye niteliğinde bir karar olma özelliğine sahip. Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin olağanüstü hal uygulamasını kaldırmasını istiyor. Merak ediyoruz, acaba Avrupa Parlamentosu, IŞİD saldırısından sonra olağanüstü hal ilan eden Fransa için de aynı kararı alacak mı? PKK, IŞİD, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin saldırısı altındayken, ülkemiz bir darbe girişimi atlatmışken olağanüstü hal ilan etmeyeceğiz de ne zaman ilan edeceğiz? Bu bakımdan AP'nin aldığı bu kararı hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz" dedi.
 
AP'nin, Türkiye'nin üyelik müzakereleriyle ilgili kararlar alacağına, terör destekçisi milletvekillerini misafir etmekten vazgeçmesini isteyen Turan, Avrupa'nın, Ankara'da canlı bomba saldırısı yapan kişinin taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'i misafir ettiğini bildirdi. "AP, terör örgütü için arabasının bagajında silah taşıyan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı parlamento binasında ağırladı" diyen Turan, birkaç ay önce AP'de, PKK ve PYD sergisi açıldığını anımsattı. Turan, "Terör örgütlerine bu kadar müsamaha gösteren AP'nin Türkiye'ye demokrasi dersi verecek haddi yoktur. Türkiye, demokratik rejimini korumak ve terörle mücadele etmek için anayasada var olan bir hakkını kullandı. AP, ne karar verirse versin, Türkiye'nin terörle mücadelesi devam edecek. Adil olmayan bu kararın kabul görmeyeceğini ve AB'nin bu yanlıştan döneceğini umuyoruz" diye konuştu