Gündem

Okullarda temizlik personeli açığı!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, yüz yüze eğitimin yeniden başlayıp okulların açıldığı süreçte, okullarda temizlik personeli eksikliği yaşandığını açıklamıştı. Geçmiş açıklamasını yenileyen Hacımusalar, “Bir an önce bu personel açığının gid

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, yüz yüze eğitimin yeniden başlayıp okulların açıldığı süreçte, okullarda temizlik personeli eksikliği yaşandığını açıklamıştı. Geçmiş açıklamasını yenileyen Hacımusalar, “Bir an önce bu personel açığının giderilmesi ve kadrolu atamalarının yapılması gerekmektedir” dedi.

Eğitim-Sen Çanakkale Başkanı Hacımusalar, okulların yeni açıldığı Eylül ayında, “Biz öncelikle ders saatlerinin azaltılması gerektiğini düşünüyoruz. 40 dakika uzun bir süre. Zaten biliyorsunuz, Bilim Kurulu üyelerinin 30 dakika havalandırma önerisi var. 35-40 kişilik sınıflar var. Mutlaka sınıf sayısının azaltılması, seyreltilmesi, ders süresinin kısaltılması, bazı okullarda ikili öğretime mutlaka geçilmesi gerekiyor. İŞKUR tarafından ‘Toplum Yararına Destek Programı’ kapsamında okullarda görevlendirilecek çalışan personel sayısı geçen yıllarda 150-160 iken, bu yıl bildiğim kadarıyla 60-70 civarında kaldı. Ki en çok, en acil ihtiyaç olduğu yılda, bu çalışanlar görevlendirilmedi. Yani sorunlar zinciri birbirini takip ediyor. Bir an önce bakanlığın, milli eğitim müdürlüğünün tedbirler konusunda adım atmasını bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Konuya ilişkin yeniden değerlendirmede bulunan Başkan Hacımusalar, eksikliğin hala devam ettiğini belirterek, ‘’Personel eksikliği devam ediyor. Geçen yıl okullar, pandemiden dolayı çoğu zaman tatil iken, okul ve kurumlarda 2-3 kişi yardımcı personel ‘Toplum Yararına Destek Programı’ kapsamında İŞKUR tarafından görevlendirilmişti. Bu öğretim yılında birer kişi görevlendirilmiştir. Bu yıl tamamen yüz yüze eğitime geçildi. 35-40 kişilik sınıflarda eğitim-öğretim yapılırken, sürekli sınıfların havalandırılması ve daha çok temizlik yapılması gerekirken birer kişi ile bu işlerin amacına uygun yerine getirilmesi mümkün değildir. Bir an önce bu personel açığının giderilmesi ve kadrolu atamalarının yapılması gerekmektedir. Temizlik malzemesi temini konusunda birkaç okul dışında herhangi bir sorun yansımadı’’ dedi.
Sevi Gözay UĞURLU