Gündem

İmar Komisyonuna ‘Ulupınar Dosyası’ Uyarısı!

Çanakkale İl Genel Meclisi Ekim ayı Toplantısının 2’nci birleşiminde İl Milli Eğitim Danışma Kurulu için üye seçimi gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Genel Meclisi Ekim ayı Toplantısının 2’nci birleşiminde İl Milli Eğitim Danışma Kurulu için üye seçimi gerçekleştirildi. Ayrıca toplantıda mecliste tartışmalara neden olan ‘Ulupınar dosyası’ da gündeme getirildi. Meclis Başkanı Önder tarafından, hala komisyondan raporu dönmeyen bu dosyanın yasal süre içerisinde tamamlanması gerektiğini vurguladı.
 
İl Genel Meclisi’nin Ekim Ayı 2’nci birleşiminde gündem maddelerinin oylanmasının ardından2021-2022 eğitim öğretim yılında müdürlük bünyesinde oluşturulacak komisyonda görev yapmak üzere İl Milli Eğitim Danışma Kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Üye seçimi için partiler kendi adaylarının isimlerini dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hakkı Sezen ve Ali Şinası Tinaz’ı, AK Parti Tülay Ömercioğlu’nu ve MHP ise Enver Koç’u aday göstermesinin ardından oylama gerçekleştirildi. Eşit çıkan oylar sonrasında Meclis Başkanının oy üstünlüğü maddesi gereğince çift oy sayılmasının ardından, üyeler AK Parti ve MHP gruplarından seçildi. İl Milli Eğitim Danışma Kurulu AK Partili Tülay Ömercioğlu ve MHPli Enver Koç’tan oluştu.
 
“İLGİLİ KOMİSYONLARIN GÖREV YAPMA SÜRELERİ BELLİ”
Toplantının gündem maddeleri konuşulmasının ardından, Meclis Başkanı Nejat Önder meclis üyelerine uyarıda bulundu. Tartışmalara sebep olan ekoturizm konusu içinde yer alan Ulupınar dosyasını örnek gösteren Önder, komisyonların raporlarını süresinde tamamlaması gerektiğine dikkat çekti. Önder, “Usule uygun olarak yönetmelik gereğincede bazı komisyonlarımızın bazı evraklarını süresinde tamamlamadığını görüyoruz. Sizden ricam yasalar çerçevesinde bu mecliste komisyonlara havale ettiğimiz dosyalar ile ilgili komisyonların görev yapma süreleri belli. Örneğin bir Ulupınar dosyamız var. Bu üçüncü ayımız olacak. Hala İmar Komisyonunun bu dosya ile ilgili bir raporu yok. Bu konularda biraz hızlı olunmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN