Gündem

Ramazan ayında Kızılay gece de çalışacak

Ramazan ayının başlaması ile beraber vatandaşlar oruçlarını tutmaya başladı. Ramazan ayında, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar için özel bir program düzenleyen Kızılay Çanakkale Şubesi, belli tarihlerde Kızılay tır ve otobüslerinin vatandaşlar için gece 12’ye kadar çalışacakları belirtildi

Kızılay Çanakkale Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Muammer Eçier, Ramazan ayının 2.haftasından sonra Çanakkaleli vatandaşlar için, İskele Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay otobüslerinin konuşlanacağı bilgisini verdi. Eçier, Çanakkale’deki kan bağış oranını hakkında da bilgi vererek, Ocak ayından bu yana Çanakkale vatandaşlarının çok fazla kan ve kök hücre bağışında bulunduklarını söyleyerek, stokların her zaman dolu olduklarından mutlu olduklarını belirtti.
Doktor Eçier, Kızılay Çanakkale Kan Bağış Merkezi’nin, Ramazan ayı boyunca programını paylaştı. Ayın ilk iki haftasında vatani görevini yapan askerlerden kan bağışı aldıklarını belirten, bu konuda yardımcı olan askerlere teşekkürlerini iletti.
 
TARİHLER ŞU ŞEKİLDE!
20-21-22 Mayıs tarihlerinde Biga ilçesinde olacaklarını söyleyen Eçier, 23-24 Mayıs tarihlerinde Çan ilçesinde ve 25-26 Mayıs tarihlerinde ise Merkez’de bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay tırlarının olacağı bilgisini verdi. 26 Mayıs tarihinden 2 Haziran tarihine kadar ise İskele Meydanı’nda Kızılay otobüsünün vatandaşlar için 17.00’dan gece 00.00’a kadar çalışacaklarını belirten Eçier, tüm vatandaşları kan ve kök hücre bağışı konusunda duyarlılığa davet etti.
 
Gülçin AKIN