23 Nisan 19.00 ile 24 Nisan 18.00 saatleri arasındaki süreci kapsayan uyarıya yönelik açıklamada, Ayvacık ilçesine dikkat çekilerek, “Güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden ‘Çanakkale’nin Güney Kesimlerinde Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor!’ başlığı altındaki açıklamada, “İl genelinde Güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmekte olan rüzgarın bugün akşam saatlerinden, yarın (24.04.2024 Çarşamba) akşam saatlerine kadar Ayvacık çevrelerinde güney ve güneybatıdan yer yer fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Diğer yandan meteoroloji internet sitesinde, ‘İç ve Batı Kesimler Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!’ başlığı altındaki bir başka açıklamada ise “Bugün akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege’de, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasıdır” denildi.


Kaynak: Haber Merkezi