Kentteki esnaf odalarının temsilci ve yöneticileri,  Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ünal Özcan ile bir araya geldi. Kent merkezinde ve ilçelerdeki temsilcilerin katıldığı ziyarette gündem, son günlerde sosyal medyada esnafa yönelik başlatılan boykot oldu.

Toplantıda bu boykota yönelik bir açıklama yapan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ünal Özcan, esnaf ve sanatkarların ekonominin temel taşı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Son iki gündür, bir hanımefendi söylemleriyle halkı, esnaf lokantalarını, kafe, kafeteryaları, ‘fahiş fiyat uyguluyorlar, her gün fiyat değiştiriyorlar’ diye, boykot etmeye davet ediyor. Bir kaç ulusal kanalda bunu gündeme getirerek algı yapıyor. Öncelikle, yüzyıllardır devletimizin temel direği esnaf ve sanatkarlarımız bu ülke için bir felaket veya ihtiyaç anında, elinden gelenin fazlasıyla, her türlü desteği ve katkıyı sunmaya gayret göstermektedir.”

“Sorun esnaf ve sanatkarlarımız değildir”

Enflasyonun ve hayat pahalılığının sebebinin esnaf ve sanatkarlar olmadığını aktaran Özcan şöyle devam etti; “Esnafın fiyat tarifesi vardır ve bunun dışında satış yapmaz, yapamaz. Bu gün lokantalarımızı, kafe - kafeteryalarımızı Suçlu gösteren, yarın ulaşım sektörünü, bakım ve tamirat yapanları, pazarcımızı, bakkal, berber ve kuaförlerimizi, terzi, elektrik bakım onarım ve benzeri 415 meslek kolundaki esnaf ve sanatkarımızı da suçlu olarak gösterecektir. Sorun esnaf ve sanatkarlarımız değildir. Bu boykot çağrısına çok şeyler söyleriz, sıkıntılarımızı bilmeyen yok. Böyle bir algı, esnaf ve sanatkarlarımızı devletimizle karşı karşıya getirme düşüncesidir. Bizim girdi maliyetlerimizi, SSK, Bağkur, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, işci, kira gibi artışlarımızı bilmeyenler, ahkam kesiyor. öncelikle ayıp, sonra da günahtır. Yıllardır dertlerimizi tüm ilgili birimlere anlattık. Bugün bir kez daha, biz esnaf ve sanatkarlarımızı, anlamak ve dinlemek isteyenler bu teşkilatımızın sesine kulak versinler.”


Kaynak: Veysel Akın Salkın