Akdeniz'de sabah saatlerinde 2 dakika arayla depremler meydana geldi. Sabah saatlerinde Yunanistan'da Mora Yarımadası'nda 5,6 ve 5,7 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.Yerel saatle 09.12'de meydana gelen depremin başkent Atina’nın yanı sıra Girit adasında da hissedildiği kaydedilmişti. 

Bu depremin arkasından Akdeniz'de depremler meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise merkez üssünü Akdeniz olarak aktardığı deprem saat 11.49'da meydana geldi. Büyüklüğünü 2.1 olarak açıklanırken yaklaşık 2 dakika içerisinde 11.51'de 2.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.  Bu iki depremin .derinlikleri ise sırasıyla 13.4 ve 5.9 kilometre şeklinde verilere yansıtıldı. 

Bir başka  deprem daha Akdeniz'de meydna geldi. Öğle saatlerinde 13.37'de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, merkez üssünü Akdeniz de meydana gelen depremin büyüklüğü 3.6 olarak kaydedildi. Derinliği ise 8.3 kilometre olarak açıklandı.


Kaynak: Veysel Akın Salkın