'Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Geleceğimiz olan Çocuklarla Buluşuyor' temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, geleneksel sanatların ve kültürel mirasın genç nesillere aktarılması ve onların yeni ilgi alanları keşfetmeleri amacıyla düzenlendi. Biga Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü El Sanatları öğretmenleri Sevda Şentürk ve Melek Gürlen Arslan, ile Müzik öğretmenleri Yüksel Özgören, Vahdet Özmen, Melih Ceylan ve Gülistan Avcı'nın önderliğinde, 'Minik Eller Büyük Hayaller' projesi çerçevesinde Fatih İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte öğrencilere, Ebru ve Filografi sanatının teknikleri hakkında bilgiler verilirken, aynı zamanda uygulamalı olarak da gösterildi. Minik öğrenciler, renklerin dansını izlerken ve kağıdın üstünde oluşturdukları desenlerle hayal dünyalarını şekillendirirken büyük bir heyecan ve ilgiyle etkinliğe katıldılar.

Proje kapsamında öğrencilere sunulan sanat etkinliği, onların sanata ve kültürel mirasa olan ilgisini artırarak yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak sağladı. Ayrıca, öğrenciler arasında iş birliği ve paylaşma duygusunu güçlendirerek sosyal becerilerin de gelişmesine katkıda bulundu.

Biga Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, kültürel etkinliklerle genç nesillerin sanata ve kültürel mirasa olan ilgisini artırmaya ve onların yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Bu tür etkinliklerin gençlerin kişisel gelişimlerine ve toplumsal uyumlarına olumlu katkılar sağladığına dikkat çekildi.


Kaynak: Senem Erdem İnal