Türk Kadınlar Birliği Derneği'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, derneğin kurucusu Nezihe Muhiddin'in anısına düzenlenen törene çok sayıda katılım gerçekleşti. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Türk Kadınları Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ve çok sayıda kentli katıldı.

Parkın Özellikleri
Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2022 yılının başlarında yenilenen Nezihe Muhiddin Parkı, toplam 705 m² alana sahiptir. Parkta 120 m² fitness alanı, 188 m² çocuk oyun alanı ve 310 m² yeşil alan bulunmaktadır. Yenilenen park, Barbaros Mahallesi sakinlerine ve çevre halkına modern ve kullanışlı bir dinlenme ve spor alanı sunmaktadır.
Törende konuşan Türk Kadınları Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, Nezihe Muhiddin'in Türk düşünür, gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusu olduğunu belirterek, onun mücadelesini yüzyıl sonra büyüterek sürdürdüklerini ifade etti.  “Parkımıza adı verilen kurucumuz Nezihe Muhiddin, Türk düşünür, gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusudur. 20. Yüzyılda Osmanlı Devleti'nde kadını toplum yaşamına dahil etmek, Cumhuriyet rejiminin ilanından sonra ise kadınların siyasal haklarının sağlanması için mücadele etmiş bir kadın hareketi öncüsüdür. Yüzyıl önce Nezihe Muhiddin ve arkadaşlarının yaktığı meşaleyi büyüterek onurla taşımaya devam ediyoruz. Bu parkın açılmasında emeklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan'a, oy birliği ile parkımızı onaylayan tüm Belediye Meclis Üyelerine ve park projemize olur veren Sayın Valimiz İlhami Aktaş'a sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca parkta emeği geçen Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ömür İstek'e, Gamze Eroğlu'na, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak'a  ve yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Yazı İşleri Müdürü Bülent Yufka'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Atatürk'ün Kadınlara Verdiği Önem
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Nezihe Muhiddin'in Türk Kadınlar Birliği'ni kurma sürecinde Atatürk'ün önemli bir rol oynadığını ve Atatürk'ün kadınlara verdiği önemi vurgulayan Başkan Gökhan ise şunları söyledi:
“Bugün çok önemli bir parkın açılışı için toplandık. Çünkü Nezihe Muhiddin Hanımefendinin Türk Kadınlar Birliği'ni kurma hamlesinin başında Atatürk'ün olduğunu biliyoruz. Atatürk'ün olduğu her yerde güzellik vardır. Atatürk'ün kadınlara verdiği önemi bir kez daha anlamış olduk. Biz de bu kentte kadınlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bu kentin kadınları örnek insanlardır. Bu mücadeleyi Cumhuriyetten önce başlatan Nezihe Muhiddin adının buraya verilmesi çok anlamlı oldu” 


Kaynak: Coşkun Balcı