‘Yeşilçam'ın gamzeli güzeli’ olarak bilinene ve tanınan oyuncusu, 2023 yılında daha önce 3 kez yendiği kansere tekrar yakalanan ve bir haftadır yoğun bakımda tedavi altında bulunan Bahar Öztan 61 yaşında hayata veda etti.

Oğlu Yiğit Çolak, annesinin vefatını sosyal medya hesabından yaptığı "Canım annem bu gece huzura kavuştu" şeklindeki paylaşımda duyurdu. Ayrıca, cenazesinin bugün ( 22 Mart Cuma)ikindi namazına müteakip Şakirin Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacağını ve Karacaahmet mezarlığına defnedileceğini duyurdu.

1980'lerde kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Bahar Öztan, bir reklam filminde rol aldıktan sonra film yapımcılarının dikkatini çekti. Ardından o dönem çok popüler olan  fotoromanlarda oynamaya başlayan Öztan, 1972 yılında Osman Seden imzalı 'Mahkum' filmi ile sinemaya adım attı. Şöhreti 'Şaşkın Milyoner' filmiyle yakaladıktan sonra kariyerinde hızla yükselen Bahar Öztan, birçok yapımda rol aldı. 2000'li yılların başında ABD'ye giden ve bir süre Miami'de yaşayan Öztan, 6 yıl sonra tekrar Türkiye'ye döndü. Sonrasında da birkaç projede yer aldı.

 


Kaynak: Haber Merkezi