Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan'ın yanı sıra, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen ve birçok sanatseverin katıldığı etkinlik, büyük ilgi gördü. Gecenin açılışını, Çanakkale'de eğitimlerine devam eden Yağmur Duman, Deniz Taşkın ve Damla Mutlu yaptı. Genç yeteneklerin performansı büyük beğeni topladı ve salonda büyüleyici bir atmosfer oluşturdu.

Cem Babacan'ın Unutulmaz Performansı
Ardından sahneye çıkan piyanist Cem Babacan, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Moskova Çaykovski Konservatuarı'ndan en yüksek derece olan "kırmızı diploma" ile mezun olan Babacan, Çanakkale Belediyesi'ne kazandırılan yeni piyano için teşekkürlerini iletti. Piyano hakkında değerli yorumlarda bulunan Babacan, bu enstrümanın sanat eserlerinin icrasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Başkan Gökhan'dan Teşekkür ve Seramik Hediyesi
Resital sonrasında sahneye gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, piyanist Cem Babacan'a ve genç yeteneklere teşekkürlerini ileterek, seramik hediyelerini takdim etti. Yeni piyano ile yapılan bu güzel başlangıcın önemine değinen Başkan Gökhan, ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde bir konservatuvarın olduğunu ve konservatuvar binasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sanatın kente ve üniversiteye katkısına vurgu yapan Başkan Gökhan, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.
 


Kaynak: Coşkun Balcı