Bir toplumun hafızası niteliği taşıyan yazılı basın her alanda olduğu gibi Çanakkale Destanını da günümüze kadar getirerek geleceğe aktarıyor. Sadece güzel anlarda değil savaşlarda da gerçekleri aktaran gazeteler 1915’te de cepheden haber veren unsur olmuştu. Dünyanın dört bir yanından memlekete haber verdiği gibi Çanakkale Destanı yazılırken de yaşanan hikayeler tanıklık eden gazete ve gazete manşetlerini bir araya getiren Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi düzenledikleri ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’  sergisi ile tarihe ışık tutan manşetleri geleceğe taşıyor.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’   sergisinin açılışına Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Yeşilay Çanakkale Şube Başkanı Doç. Dr. Nilay Köleoğlu, daire müdürleri, sivil toplu kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.  

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili hem o dönemin hem de yakın zaman gazeteleri tarafından atılan manşetlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali İlhami Aktaş ve protokol üyelerine, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ve ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Engin Çağlak tarafından bilgiler verildi. Zafere ışık tutan manşetlerin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

 


Kaynak: Senem Erdem İnal