Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Dr. Fuat Umay tarafından kurulan dernek, Türk tarihindeki kadınların önemli rolünü bilen ve takdir eden Atatürk'ün tavsiyesiyle hayat buldu. Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan birçok projeye imza atan dernek, toplumsal meselelere bir anne şefkatiyle yaklaşma ve kucaklama ilkesini temsil eden 'yürek' amblemiyle anılmaktadır. 
Türkiye Yardım Sevenler Derneği, kuruluşunun 96. yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdiği çelenk koyma töreni ile kutladı. Törene, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri, üyeler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program, çelenk sunma töreniyle başladı ve Şube Başkanı Sena Güneri'nin Atatürk anıtına çelenklerin koyulmasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, derneğin 96 yıllık köklü geçmişine ve gelecek vizyonuna dair anlamlı bir kutlama oldu.
Dernek, Kuruluşunun Onurunu Yaşıyor
Türkiye Yardım Sevenler Derneği, kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içinde Türk toplumuna önemli hizmetler sunmuş ve yardıma muhtaç her alanda destek olmuştur. Dernek, bu gurur dolu gününde kuruluşunun onurunu yaşarken, gelecekte de Türk kadını ve toplumunun yanında olmaya devam edeceğini vurguluyor.  Programda bir açıklama yapan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri, derneğin tarihçesine değinerek 96 yıl önce derneğimizin kurulması direktifini ve adını  bizzat veren Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi ve tek önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına  minnet, özlem duygularımızla  atamızın huzurunda  saygımızı sunmak için toplandık.  19 Şubat 1928’de  Atatürk’ün önerileri ile kurulan  bizzat kendisi tarafından isimlendirilen Türkiye Yardım Sevenler Derneği  96 yıldır doğruluk, dürüstlük ve gönüllülük ilkesiyle  genel merkeze bağlı  130 şube ile çalışmalarını sürdürüyor” dedi. 
Atatürk'ün  İlke  ve Devrimleri Öncülüğünde Hizmet 
96 yıldır derneğin ihtiyaç duyulan her alanda var olduğunu  ifade eden Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri, “1970’li yıllardan beri Çanakkale’de  var olan şubemizin bugün 172 üyesi bulunmaktadır.  Kuruluşundan bugüne  bize yol gösteren Atatürk ilke  ve devrimlerinden  ayrılmadan önceliği eğitim hizmetleri  olmak üzere  ihtiyaç duyulan her alanda çalışmalarına devam etmektedir.  96 yıldır sürdürdüğümüz iyilik  yolumuzda Türkiye Yardım Sevenler Derneğine  yol arkadaşlığı yapan  bizimle çalışan,  destek olan üyelerimize, bağışçılarımıza ve  dostlarımıza minnettarız”  şeklinde konuştu. 
Haber: Coşkun Balcı