Bayramiç ilçesine bağlı Sarıot köyü yakınlarındaki 8 Şubat akşamı saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, Ş.A. (35) ve T. A. (26) motosiklet ile köyden ayrıldı. İki kişi köy kavşağından anayola motosikletle döndükleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından açılan ateş sonucu vuruldu. Ş. A. olay yerinde, T. A. ise kaldırıldığı Bayramiç Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), İstihbarat Şube, Olay Yeri İnceleme, Siber Suçlar, Özel Köpek Timleri, İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Trafik Timleri katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de şüphelilerin yakalanması için jandarmaya destek verdi. Ekipler, Bayramiç ilçe merkezi olmak üzere Sarıot köyü ile Akçakıl köyünde şüphelilerin yakalanması için çeşitli adreslere baskın yaptı. Özel Köpek Timi'nde yer alan ‘Tahra’ isimli köpek ile çalışmalarını sürdüren ekipler, 3 gün boyunca gece gündüz ilçenin giriş ve çıkış noktalarını tuttu. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen 5 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan 5 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Bayramiç Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, katil zanlısı A. K. ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kaynak: İHA