Özellikle uluslararası ölçekte birçok ülke ile görüşmelerin devam ettiği sağlık turizmi alanında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve kenti için önemli çalışmalar yürütülüyor. Son olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Taşkent Tıbbiyat Akademisi arasında imzalanan eğitim ve sağlık hizmeti sunumu işbirliği protokolü kapsamında Özbekistan'da bir eğitim ve sağlık merkezinin açılmasında son aşamaya gelinmesinin yanı sıra Özbekistan’dan ilk hastalar üniversite hastanesinde tedavilerini görmeye başladı.

Özbekistan'ın Taşkent şehrinde yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen bir patlama sonucu ağır yaralı olarak kurtulan bir anne ve iki küçük kızı, memleketlerinde geçirdikleri operasyonlarla hayatta kaldı ancak çeşitli uzuvlarını kaybederek işlev bozuklukları meydana geldi. İki kurum arasındaki protokole dayalı olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine kabulü yapılan hastalara süreç içerisinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akyürek ve ekibi tarafından başarılı operasyon ve tedaviler gerçekleştirildi. Böylece 39 yaşındaki Khulkar Pırnazar ve kızları 5 yaşındaki Asila ile 6 yaşındaki İnoyot’un fiziksel ve mental olarak yeniden hayata tutunmaları sağlanırken, tedavilerinin ardından memleketlerine uğurlanacaklar.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki sağlık turizmi uygulamalarının pilot ölçekte çalışması başarıyla tamamlanırken, söz konusu birimlerde sağlık turizminin yanında sürdürülebilir hizmetlerin yürütülmesi faaliyetleri, üniversitenin tanıtımı ve markalaşmasının yanı sıra bölge ekonomisine katkıda bulunacak şekilde artarak devam ediyor.


Kaynak: Haber Merkezi