Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü etkinlikleri kapsamında “Sıfır Atık ile İleri Dönüşüm Papier Mache Kâğıttan Objeye Dönüşüm Atölyesi” etkinliği gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi L/102-A numaralı Biyoloji laboratuvarda gerçekleştirilen etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hava Özay, dekan yardımcıları, akademisyenler, Atölye Eğitmeni Ebru Baç ve öğrenciler katıldı.

Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. C. Varol Tok yaptığı konuşmada, atölye hakkında bilgi vererek sıfır atık maddelerin ileri dönüşüm tekniği ile doğaya ve canlılara daha olumlu katkı sunduğunu vurguladı.

Konuşmasına etkinliğe katkı sunanlara teşekkürlerini ileterek başlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ekosistemin birçok nedenle tehdit altında olduğunun altını çizerek “Atık maddelerden geriye dönüşüm değil de ileriye dönüşüm tekniği kullanarak ürünler üretilmesi çok önemli. Farkındalık oluşturacak bu proje şehir ve ülke çapında genişletilmeli. Halk Eğitim Merkezlerinde ve Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezinde (SEM) eğitimler verilerek toplum bilinçlendirilebilir” dedi ve üniversite yönetimi olarak bu tarz projelerin arttırılmasını istediklerini, destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Atölye Eğitmeni Ebru Baç,  kâğıttan hamurun nasıl yapıldığını anlattı ve “Papier Mache/Kağıt Hamuru” tekniğinin bir ileriye dönüşüm örneği olduğunu dile getirdi. Baç, kullanılmış kâğıtların yeniden değerlendirilerek rengârenk kâselere, aydınlatmalara, dekoratif tabaklara, tek tek elde üretilen birer objeye ve sanat eserine dönüştürülebileceğinin altını çizdi.

Akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen atölyede kâğıttan objeye dönüşüm uygulamaları yapıldı ve ardından Eğitmen Ebru Baç’a ve atölyenin gerçekleşmesinde katkı sunan Prof. Dr. Sibel Hayretdağ’a belge ve hediye takdimi ile etkinlik sona erdi.