Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphane Toplantı Salonu'nda gerçekleşen "ABD'de Lisansüstü Eğitim ve Kariyer Fırsatları" konulu konferans, akademisyenlere Avrupa Birliği tarafından sunulan destekler hakkında bilgilendirme amacıyla düzenlendi.
 
Konferansta konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Çanakkale'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, University of South Florida'da dekan olarak görev yaptığını ve genel olarak ABD'de burslu lisansüstü eğitim yapmayı düşünen öğrencilere yönelik önemli bilgiler paylaştı. Özellikle master yapmak isteyen öğrencilere, nelere dikkat etmeleri gerektiği ve nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda değerli tavsiyelerde bulundu.
 
Katılımcıların Soruları Yanıtlandı
Konferans sırasında katılımcılardan gelen sorular da yanıtlandı. Prof. Dr. Çobanoğlu, akademisyenler ve öğrencilerin merak ettikleri konuları açıklığa kavuşturarak, ABD'de lisansüstü eğitim fırsatlarını daha erişilebilir hale getirdi.Konferansın sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Eğitim ve kariyer fırsatlarına ilişkin önemli bilgilerin paylaşıldığı bu etkinlik, akademik camiada büyük ilgi gördü.
 
ABD'de lisansüstü eğitim ve kariyer fırsatlarına dair bilgi sahibi olma fırsatı yakalayan katılımcılar, gelecekteki kariyer planlarını daha bilinçli bir şekilde şekillendirmek için bu konferanstan elde ettikleri bilgileri değerlendirebilecekler.
 
Haber: Senem Erdem İnal